Judecătorul Moldovan ar fi fugit de DNA: Am fost la plimbare

Patru judecători de la Tribunalul Municipiului București sunt următiți penal pentru săvârșirea infracțiunii de corupție în legătură cu anumite dosare de insolvență. Unul dintre magistrați, Mircea Moldovan, s-a sustras punerii în executare a mandatului, dar s-a prezentat ulterior la DNA, îmbrăcat în trening, spunând că a fost "la plimbare", conform Mediafax.

Trei dintre judecători au fost aduşi la DNA, pentru a li se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect, în timp ce al patrulea "se sustrage punerii în executare a mandatului de aducere", a anunţat DNA, înainte ca Moldovan să vină singur la sediul central al Direcţiei.

Judecătorul Moldovan, din dosarele Hidroelectrica și Rodipet, a venit ulterior singur la DNA. Surse judiciare spun că acesta a fost filmat în timp ce sărea gardul vilei sale din Voluntari.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII civilă, având în vedere că există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, direct sau prin intermediari, aceştia ar fi pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia acte privitoare la îndatoririle de serviciu, respectiv atribuirea anumitor dosare de insolvenţă, numirea unor administratori judiciari în dosare de insolvenţă ori furnizarea de informaţii în legătură cu dosare de insolvenţă în favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesaţi în cauze aflate în soluţionare la judecătorii vizaţi de cercetări", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, luni, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Citește și: Patru judecători de la Tribunalul București, ridicați de DNA

În cazul magistraţilor, suspecţi în cauză, au fost aplicate prevederile art. 265 alin. 2 din Codul de procedură penală, potrivit cărora "suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei".

În acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel