Judecătoarea acuzată că a luat mită o haină de blană, pusă sub control judiciar

Judecătoarea Ruxandra Popescu de la Judecătoria Sinaia a fost plasată, marţi, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu în legătură cu pronunţarea unei hotărâri în detrimentul Primăriei Sinaia.

Magistratul a fost adus, marţi dimineaţă, cu mandat la sediul DNA Ploieşti pentru audieri, iar ulterior Consiliul Suprem al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă a acesteia, astfel că dosarul a fost trimis la Curtea de Apel Ploieşti.

Instanţa a respins însă propunerea procurorilor privind arestarea preventivă şi a dispus plasarea inculpatei sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Ruxandra Popescu este acuzată că, în vara anului 2010, în calitate de magistrat judecător, a acceptat promisiunea făcută de o persoană care, la acea dată ocupa o funcţie de conducere în Poliţia Sinaia, de a i se plăti un folos necuvenit în schimbul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti favorabile intereselor sale şi într-un termen scurt.

Astfel, judecătoarea a primit, prin intermediar, un folos necuvenit în valoare de aproximativ 500 euro, se arată în comunicat. Potrivit unor surse, aceasta ar fi primit o haină de blană de la Marin Tudorică, fost şef al Poliţiei Sinaia, arestat în ianuarie pentru fapte de corupţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel