Județul cu cele mai multe medii de 10 la Evaluarea Naţională

Elevii ieşeni au obţinut la examenul de Evaluare Naţională, înainte de contestaţii, un procentaj de promovabilitate de 88,96% la limba română, şi de 74, 06% la matematică, 23 dintre elevi obţinând media 10.

Camelia Gavrilă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi , a declarat vineri că numărul elevilor prezenţi la ambele probe a fost de 6.133, iar 23 dintre aceştia au obţinut media 10, majoritatea fiind de la Colegiul Naţional, de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, Colegiul Naţional Costache Negruzzi, dar şi câte un elev de la Şcoala Gimnazială D.D. Pătrăşcanu din Tomeşti şi de la Şcoala Gimnazială Ion Simionescu.

Alţi 1.077 de elevi au obţinut medii între 9 şi 9,99 la limba română şi 591 de elevi care au obţinut medii între 9 - 9,99 la matematică. 'La limba română, 64 de elevi au obţinut nota 10. Aceasta este o disciplină umanistă, la care poate exista mai multă subiectivitate de viziune, există nuanţe, opinii legate de frazare, de expresivitate şi stil, motiv pentru care notele maxime se obţin mai greu.

Alţi 158 de absolvenţi au obţinut nota 10 la matematică, nota maximă poate fi obţinută în contextul noţiunilor exacte, precise, fără echivoc, implicate în zona disciplinelor ştiinţifice. Raportat la procentajul de 75% la nivel naţional, judeţul Iaşi se clasează în zona primelor poziţii, cu peste 80% înainte de contestaţii, dar evident sunt şcoli cu rezultate deosebite care contribuie semnificativ la acest procentaj favorabil, dar şi alte unităţi de învăţământ la care calitatea educaţiei trebuie urgent ameliorată prin măsuri concrete, adecvate contextului respectiv. Vor urma analize, comparaţii, studii de caz, strategii individualizate în care roluri importante vor avea profesorii, elevii şi părinţii, comunitatea, dialogul educaţional', a declarat prof. dr. Camelia Gavrilă, şefa ISJ Iaşi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel