Jolt Kerestely, despre motivul pentru care "Copacul" nu a locul 1 la Mamaia

Unul dintre cele mai mai mari hituri ale industriei muzicale românești a fost ”Copacul”, cântată de Aurelian Andreescu și compusă de Jolt Kerestely. Compozitorul își amintește și azi povestea din spatele melodiei.

Jolt Kerestely spune că piesa a fost primul lui succes. Deși a luat doar locul trei la Festivalul de la Mamaia, ”Copacul” a intrat în istoria muzicii românești, iar de piesa de pe primul loc nu-și amintește nimeni.

”Cu Aurică (Aurelian Andreescu - n.r) eram bun prieten, venea la mine acasă. Noi suntem mari bautori de ceaiuri. Și nevasta l-a întrebat dacă vrea ceai și el a zis: Da ce sunt bolnav?”, își amintește cu plăcere Kerestely de vremurile în care făcea, ceea ce consideră el, muzică adevărată.

L-a convins cu câteva acorduri de pian

Jolt Kerestely l-a chemat pe prietenul său acasă și l-a convins cu doar câteva acorduri de pian.

”I-am spus că am o piesă și că am încredere în ea. Apoi l-am întrebat dacă vrea să îmi cânte. A venit la mine acasă, i-am cântat la pian și a fost de acord. A luat locul trei la Festivalul de la Mamaia. Nimeni nu mai știe cine a luat locul 1”, a spus compozitorul.

Nu a avut voie să ia locul 1 pentru că e maghiar

Încercând să-și ascundă sentimentele de regret, artistul a spus că motivul pentru care ”Copacul” nu a luat locul 1 la Festivalul de la Mamaia a fost naționalitatea sa.

”Nu vreau să spun cu tristețe, dar nu am avut voie să iau locul 1. Așa erau vremurile atunci. Din cauza naționalității.

Am avut o viață plină de greutăți. Tata a fost preot și din cauza asta am suferit mult. N-am avut voie să merg la facultate. Am lucrat la Hunedoara la Comitetul Siderurgic. Apoi am fost la mină. Așa erau vremurile.

Ce este foarte trist, deși a fost socotită ca o mare piesă. nu a rămas nicio filmare de televiziune, ci o filmare de la spectacolul de la Mamaia”, a încheiat Jolt Kerestely.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel