Jaguar prezintă parbrizul virtual. Tehnologie de top - VIDEO

Constructorul britanic Jaguar are în plin proces de dezvoltare un parbriz cu afişaj virtual,  care va permite conducătorilor auto vizualizarea informaţiilor furnizate de diferite sisteme de asistenţă ale maşinii fără a coborî privirea către vreun ecran amplasat pe bord.

Jaguar duce afişajele de tip head-up display la un nou nivel. Inginerii britanici lucrează intens la definitivarea acestui proiect, botezat "360° Virtual Urban Windscreen". Obiectivul este afişarea pe toată suprafaţa parbrizului a informaţiilor care pot ajuta conducătorul auto la deplasarea în mediul urban.

VEZI ȘI: Obiecte pentru mașină, iarna. Pot face viaţa mai uşoară la volan

Una dintre inovaţiile aduse de "360° Virtual Urban Windscreen" este un sistem care permite "dispariţia" montanţilor A ai maşinii. Fiecare montant integrează un ecran care afişează imaginile până acum ascunse de stâlpii faţă, imagini furnizate de camere video amplasate la exteriorul maşinii . Practic, câmpul vizual al şoferului nu mai este obstrucţionat de nimic, sistemul asigurând continuitatea imaginilor între parbriz şi geamurile laterale. Această tehnologie funcţionează cu real succes şi pentru montanţii centrali şi spate, conform declaraţiilor producătorului britanic.

Un alt sistem inedit de asistenţă este "Ghost Car" ("Maşina fantomă"). Inspirat parcă din jocurile video, "Ghost Car" reprezintă de fapt proiecţia translucidă a unui automobil aflat în raza vizuală a şoferului. Conectat la sistemul de navigaţie, acest automobil virtual vă arată traseul pe care îl aveţi de parcurs până la destinaţia selectată. Parcă aţi merge în spatele unui prieten care ştie drumul. Jaguar a realizat şi un video în care este prezentată această tehnologie senzaţională, pe care ne-o dorim cât mai curand disponibilă pe modelele de serie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel