Ivan: Elena Udrea se face de râs. Este un atac rușinos

Cătălin-Ivan
Cătălin-Ivan

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susține că Elena Udrea fie vrea să manipuleze, fie o face din necunoaștere. Europarlamentarul îi atrage atenția deputatei PDL că este impardonabil pentru un fost ministru să nu știe că sumele de bani încasate de mediul privat din fonduri europene nu apar în raportul Ministerului Finanțelor Publice privind execuția bugetară.

"Este fie rea-credință, dorință de a manipula, fie necunoaștere. Indiferent despre ce este vorba, Elena Udrea se face de râs. Ca fost membru al Guvernului, mai ales ca unul care a avut foarte mulți bani europeni pe mână, doamna Udrea nu poate să își permită asemenea greșeli. Este un atac politic pur și simplu rușinos", a subliniat Cătălin Ivan.

Doar banii pentru privat în raportul MFP

Europarlamentarul PSD subliniază că "Doamna Udrea acuză că absorbția fondurilor europene în iulie nu este de 730 de milioane de euro, așa cum a informat Guvernul, crezând că este suficient să minți pentru a convinge oamenii. Cele 180 de milioane de euro la care face referire Elena Udrea sunt doar cele care au mers către instituțiile publice. Doar acestea apar în raportul MFP. Diferența de bani a mers la mediul privat".

Un PDL frustrat

Cătălin Ivan ține să-i reamintească Elenei Udrea că de la începutul anului au fost decontate "1,46 miliarde euro, ceea ce reprezintă o sumă cu 329 milioane euro mai mare decât în întreaga perioadă a anului trecut. Știm că cei de la PDL sunt frustrați de rezultatele obținute de această guvernare în problematica fondurilor europene, însă incompetența guvernării democrat-liberale nu poate fi acoperită cu minciuni”,

VOTEAZA ARTICOLUL
Ploaie de meteori, vizibilă cu ochiul liber în noaptea de joi spre vineri

05 mai, 19:47

Array ( [id] => 504752 [title] => Ploaie de meteori, vizibilă cu ochiul liber în noaptea de joi spre vineri [supratitle] => [description] =>

O spectaculoasă ploaie de stele poate fi observată în noaptea de joi spre vineri, rezultat al intersectării Terrei cu curentul de praf cosmic al cometei Halley, informează Huffington Post.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Fenomenul este desemnat de astronomi cu numele de Eta Aquaride.

Acest curent de meteori (numit popular ploaie de stele) este sesizabil în intervalul 19 aprilie — 28 mai și are apogeul în noaptea dintre 5 și 6 mai.

În această perioadă pot fi văzuți cu ochiul liber 40-85 de meteori pe oră cu condiția să fie senin și ca privitorul să se găsească într-o zonă cât mai îndepărtată de puncte luminoase. De exemplu, din apropierea unui oraș, se pot vedea cam jumătate din numărul maxim de meteori, iar din interiorul orașului, doar o zecime.

Meteorii vor intra în atmosferă cu o viteză maximă de 66 de kilometri pe secundă și pot fi observați privind către sud-est, către constelația Aqarius (Vărsător). În aceeași zonă a cerului se va găsi și planeta Neptun, dar aceasta va putea fi văzută doar cu ajutorul unui telescop.

[citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 175 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 175 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2016-05-05 19:47:45 [date_updated] => 2016-05-05 19:47:45 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => ploaie-de-meteori-vizibila-cu-ochiul-liber-in-noaptea-de-joi-spre-vineri [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 505721 [media_type] => image [description] => [filename] => eta_aquarid_meteor_justin_ng_17226300_74756500.jpg [datedir] => 201605 [upload_date] => 2016-05-05 19:46:40 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => http://www.dcnews.ro/foto_505721__504752.html ) ) ) ) 1
Comedia “Usturoi” este disponibilă pe Internet pentru toată lumea

05 mai, 16:47

Array ( [id] => 504730 [title] => Comedia “Usturoi” este disponibilă pe Internet pentru toată lumea [supratitle] => [description] =>

Comedia produsă în Cluj ”Usturoi”, care domină detașat box office-ul românesc în prima parte a anului cu aproape 18.000 de bilete vândute (conform raportărilor Cinemagia), devine accesibilă oricui posedă un card bancar și are acces la Internet.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Prima producție cinematografică independentă turnată în Transilvania după 1989 va putea fi vizionată de oriunde, pe contul de Vimeo dedicat:

- https://vimeo.com/ondemand/filmulusturoi – pentru românii din țară
- https://vimeo.com/ondemand/transylvaniangarlic – pentru spectatorii din străinătate.

De la noi din țară, o vizionare (valabilă timp de 48 h) costă 1.99 EUR (circa 9 lei - nu se percepe TVA), iar filmul se poate descărca pentru 7 EUR (circa 32 lei). Filmul poate fi urmărit cu subtitrări în limba engleză (pentru spectatorii din România) și cu subtitrări în engleză, germană și maghiară din străinătate. În viitorul apropiat urmează subtitrări în rusă și limba franceză.

”Suntem, poate, cel mai promovat film românesc pe Internet, așa că era normal să revenim pe canalul care ne-a propulsat. Am primit extrem de multe mesaje de încurajare din partea publicului și de abia așteptăm să ajungem, din nou, la toți românii, oriunde s-ar afla, cu ajutorul tehnologiei! Dacă de Crăciun le-am făcut un cadou românilor din diaspora, tura aceasta ne dorim ca toți românii să se bucure de Paște cu zâmbetul pe buze – și sperăm să contribuim și noi la buna lor dispoziție!” a declarat Lucian Alexandrescu, regizorul peliculei.

[citeste si]

”Prima întrebare care ni s-a pus atunci când am anunțat intenția de a difuza filmul pe Internet a fost cum vom reuși să ținem Usturoiul departe de pirați. Noi mizăm foarte mult pe faptul că românii apreciază o poveste frumoasă și respectă creatorii de conținut, contrar a ceea ce se crede în general”, crede Radu Băzăvan, scenaristul și producătorul.

”Usturoi” (”cel mai neromânesc film românesc”), o comedie complet diferită față de orice alt film produs de industria cinematografică românească în ultimii 25 de ani, a reușit să adune mai multe premiere, fiind
– filmul românesc cu cele mai mari încasări în prima parte a anului
prima producție cinematografică independentă turnată exclusiv în Transilvania după 1989
– primul film românesc lansat simultan în cinema și pe internet
– filmul care a depășit la încasări The Revenant la cinema Florin Piersic, la același număr de proiecții
– filmul a cărui coloană sonoră include, în premieră mondială, Gypsy Rap (by ViLLy&Vizi: https://www.youtube.com/watch?v=xb4dYcyzt14)
– filmul care a rulat de 7 ori cu casa plină la Cluj (!)
– filmul care a umplut cel mai mult cinema Florin Piersic după Revoluție (circa 1100 de oameni la Comedy Cluj, ediția 2014)
– filmul care a rulat timp vreme de 8 (!) săptămâni la cinema Florin Piersic.

Filmul ”Usturoi” a fost scris și produs de bloggerul clujean Radu Băzăvan (www.groparu.ro) și regizat de Lucian Alexandrescu, sibian stabilit în Miami, SUA. Pelicula descrie prietenia dintre doi copii (unul de etnie romă) și călătoria acestora dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează să-și îndeplinească visul de a deveni actori. Filmul se adresează celor foarte tineri, celor în floarea vârstei și seniorilor deopotrivă, iar clasificarea de la Consiliul Național al Cinematografiei este AG (audiență generală), ”Usturoi” fiind una din puținele producții la care copiii, părinții și bunicii pot merge împreună la film. 

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 175 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 175 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2016-05-05 16:47:01 [date_updated] => 2016-05-05 16:47:01 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => comedia-usturoi-este-disponibila-pe-internet-pentru-toata-lumea [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 505701 [media_type] => image [description] => [filename] => usturoi1_65498900.jpg [datedir] => 201605 [upload_date] => 2016-05-05 16:44:20 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => http://www.dcnews.ro/foto_505701__504730.html ) ) ) ) 1
Reprezentanta R. Moldova la Eurovision, gest emoționant pentru Ovidiu Anton

05 mai, 14:50

Array ( [id] => 504721 [title] => Reprezentanta R. Moldova la Eurovision, gest emoționant pentru Ovidiu Anton [supratitle] => [description] =>

Reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision, Lidia Isac, a cântat melodia 'Moment of Silence'' a lui Ovidiu Anton, joi, la Stockholm, în spaţiul în care au loc întâlnirile artiştilor participanţi la competiţia din 2016 cu presa.

[title_homepage] => Reprezentanta Moldovei la Eurovision, gest emoționant pentru... [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Iniţiativa, la care au aderat mai mulţi reprezentanţi ai presei şi fani ai Eurovision, a avut loc în ziua în care ar fi trebuit să fie prima repetiţie a României pe scena de la Stockholm.

'Cred că este o idee grozavă să cântăm acest cântec la Stockholm, chiar dacă Ovidiu nu este aici', a declarat Lidia Isac, înainte de a cânta 'Moment of Silence' alături de fani şi jurnalişti.

[citeste si]

European Broadcasting Union - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume - a anunţat, pe 22 aprilie, că a început procedurile pentru a retrage TVR calitatea de membru ca urmare a neplăţii unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elveţieni (14,5 milioane de euro). Astfel, TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016. Artistul desemnat să reprezinte România la Eurovision 2016, în urma Selecţiei Naţionale, a fost Ovidiu Anton, cu piesa 'Moment of Silence'.

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 6 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 6 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2016-05-05 14:50:20 [date_updated] => 2016-05-05 14:53:01 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => reprezentanta-r-moldova-la-eurovision-gest-emo-ionat-pentru-ovidiu-anton [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 505696 [media_type] => image [description] => [filename] => 12814052_1126080064091477_436905892518880144_n_30765800.jpg [datedir] => 201605 [upload_date] => 2016-05-05 14:49:16 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => http://www.dcnews.ro/foto_505696__504721.html ) ) ) ) 1

TOP STIRI CELE MAI...

antena3.ro

comunicate de presa

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet