Iulian Herțanu, cumnat Ponta, acțiune frauduloasă pentru contractul de canalizare în Comarnic

Foto: ph-online.ro
Foto: ph-online.ro

Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, ar fi cercetat pentru că împreună cu alte persoane ar fi constituit un grup infracțional, care a acționat în vederea câștigării frauduloase a contractului de extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic, precizează Agerpres.

Potrivit sursei citate, din grup fac parte Iulian Herțanu — administrator de drept și începând cu data de 25 aprilie 2014 administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al SC CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroești, jud. Ilfov, Vladimir Răzvan Ciorbă, administrator/asociat la mai multe firme, printre care și SC CVR Asfalt Construct Group SRL, dar și Mihail Marian Coman — administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploiești și angajat al SC Hidro Prahova SA în calitate de consilier al directorului general din data de 24 mai 2012.

Citește și: Percheziții la o firmă apropiată lui Victor Ponta. Implicat ar fi cumnatul premierului

Aceștia au constituit un grup infracțional pentru a acționa în vederea câștigării frauduloase a contractului de lucrări având ca obiect 'Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic' — contract semnat la data de 13 ianuarie 2012 între Asocierea SC Grossman Engineering Group SRL — SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL și SC Hidro Prahova SA Ploiești ( C.L.6 ), contract finanțat în mare parte din fonduri provenite de la Uniunea Europeană, respectiv pentru însușirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanțare europeană, și sustragerea de la plata contribuțiilor datorate către stat, prin evidențierea unor cheltuieli nereale sau operațiuni fictive în documentele societăților pe care le-au controlat.

La grupul infracțional astfel constituit a aderat, prin numirea ca administrator al SC Grossman Engineering Group SRL începând cu data de 25 aprilie 2014, și Liviu Munteanu, au arătat sursele judiciare.

Sute de familii au protestat, anul trecut,  la Comarnic pentru lucrările întârziate

Sute de familii  din Comarnic, în frunte cu primarul,  s-au plâns în noiembrie, anul trecut,   că străazile lor arată ca după bombardament: numai gropi, șanțuri și noroi.

Lucrările au început în 2012, dar acestea nu sunt încă terminate, chiar dacă termenul de finalizare era luna februaria 2014. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel