IULIAN CHIFU, CONSILIER VALERIU ZGONEA - Zvon care circulă în mediul politic

Unul dintre consilieri prezidențiali ai lui Traian Băsescu ar fi devenit consilierul președintelui  Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, potrivit unui zvon care circulă în mediul politic.

Este vorba despre Iulian Chifu, care a fost consilier prezidenţial pentru Afaceri Strategice, Securitate şi Politică Externă timp de mai bine de trei ani, între octombrie 2011 și decembrie 2014.

Există posibilitatea ca informația să se dovedească falsă, însă cum Valeriu Zgonea nu este cel mai bun comunicator, ne putem aștepta ca zvonul să se confirme, iar Iulian Chifu să se afle într-adevăr în echipa președintelui Camerei Deputaților.

Ipoteza ar putea fi lansată în lumea politică chiar dinspre PNL, pentru a dilua efectele atacurilor pornite la adresa consilierilor lui Klaus Iohannis. Un astfel de zvon are un impact semnificativ și nu poate fi neglijat, strategia tăcerii fiind neproductivă pentru partidul de guvernământ.

Această ipoteză poate porni de la CV_ul lui Iulian Chifu. Înainte să fie numit consilier la Cotroceni, Iulian Chifu a fost timp de cinci ani consilier pe politică externă, de securitate şi apărare pentru mai mulţi vicepreşedinţi ai Senatului, precum Meleşcanu, Nicolai, Antonescu sau Diaconescu, deci are experiență în lucrul cu liderii din Parlament.

Din punct de vedere al expertizei, Chifu ar fi calificat pentru funcție, dar, pe plan politic, electoratul PSD ar putea reacționa extrem de dur, asociind persoana lui Zgonea cu poziția partidului.

Vezi și: Război cu presa în Parlament! Jurnaliștii, dați afară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel