ista România contribuie la economii de peste 14 milioane de euro la consumul de energie termică

Bucureștenii care și-au montat repartitoare în apartamente au economisit iarna trecută peste 14 milioane de euro, reprezentândo reducere a costurilor pentru încălzire cu 31,2% la blocurile de apartamente cu sisteme de contorizare individuală față de cele necontorizate, conform analizei ista România, elaborată pe baza datelor statistice furnizate de Radet București pentru sezonul de încălzire 2013-2014. În același timp, bucureștenii care nu au repartitoare de costuri pentru contorizarea individuală a consumului au cheltuit mai mult cu peste 16 milioane de euro. Potrivit analizei ista, din totalul apartamentelor din București conectate la sistemul centralizat de încălzire doar 47% sunt contorizate individual cu repartitoare de costuri.

Bucureștenii care și-au montat repartitoare în apartamente au economisit iarna trecută peste 14 milioane de euro, reprezentândo reducere a costurilor pentru încălzire cu 31,2% la blocurile de apartamente cu sisteme de contorizare individuală față de cele necontorizate, conform analizei ista România, elaborată pe baza datelor statistice furnizate de Radet București pentru sezonul de încălzire 2013-2014. În același timp, bucureștenii care nu au repartitoare de costuri pentru contorizarea individuală a consumului au cheltuit mai mult cu peste 16 milioane de euro. Potrivit analizei ista, din totalul apartamentelor din București conectate la sistemul centralizat de încălzire doar 47% sunt contorizate individual cu repartitoare de costuri.

"Este deja de notorietate că folosirea sistemelor de contorizare a consumului individual de energie termică prin repartitoare reduce factura la utilităţi cu până la 31,2%, un procent care se simte în bugetul familiei. Cu toate acestea, doar aproximativ 47% dintre bucureșteni le folosesc, Bucureștiul rămânând cu mult în urma altor capitale europene, din punct de vedere al contorizării individuale. În majoritatea metropolelor europene, nivelul de contorizare a consumului individual de energie termică şi apă caldă ajunge și la 100%. Venim deci în sprijinul cetățenilor, oferind soluții de contorizare eficiente energetic, care reduc consumul și implicit, costurile cu energia termică, salvând banii fiecărui locatar. Repartitoarele sunt avantajoase atât pentru populație cât și pentru protecția mediului, prin eficientizarea consumului de energie termică”,  a declarat Marian Șișu, director general ista România, companie specializată în furnizarea de sisteme pentru contorizare individuală.

Conform legislației în vigoare este obligatorie contorizarea individuală cu repartitoare de costuri pentru încălzire și apă caldă, pentru evidențierea consumului de energie la nivelul fiecărui apartament, în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de încălzire centralizată cu energie termică. Legea 121/2014 aliniază România la Directiva UE 2012/27/UE privind eficiența energetică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel