Urmărește emisiunea live


Israel pivotează spre Asia: "Europa, sub valul islamizării"

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat cu privire la "valul islamizării" pe teritoriul european, remarcă făcută în ajunul vizitei efectuate de premierul japonez Shinzo Abe în Israel.

Declarația lui Netanyahu despre "valul islamizării" este ultima dintr-o serie de afirmații controversate ale premierului israelian făcute după atacul terorist asupra revistei satirice Charlie Hebdo. Recent, el le-a cerut tuturor evreilor din Europa să imigreze în Israel, apel care i-a iritat pe liderii de la Paris.

Benjamin Netanyahu l-a primit luni la Ierusalim pe omologul său japonez, Shinzo Abe. Premierul Israelului a arătat că țara sa intenționează să extindă comerțul cu Estul din cauza ostilității cu care se confruntă evreii în Europa.

"Cu siguranță că vrem să ne reducem dependența de anumite piețe din Vest", a declarat Netanyahu, conform presei israeliene.

"Europa de Vest are de-a face cu un val de islamizare, de anti-semitism și anti-sionism. Vrem să ne asigurăm că în anii care vor urma statul israelian va avea la dispoziție piețe diverse pe tot globul", a spus premierul.

În 2014, Uniunea Europeană a rămas cel mai important partener comercial al Israelului, dar Asia a depășit pentru prima oară Statele Unite în relațiile comerciale cu Israelul.

Netanyahu a insistat pentru legături mai puternice cu Vestul de când a venit la putere, în 2009, ca urmare a recesiunii economice, dar evenimentele recente par să fi catalizat procesul, notează The Independent.

Culise: Hollande, lui Netanyahu: Nu veni la Marșul din Paris

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel