Isărescu analizează RISCURILE economice asupra României, în urma conflictului Rusia-Ucraina

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a analizat riscurile economice la care este supusă țara noastră, în urma conflictului de la graniță Ucraina-Rusia. 

Guvernatorul BNR a spus că România are o dependență redusă față de gazele rusești și nu există legături directe între sectorul bancar și instituțiile financiare dinte cele două țări. Astfel, țara noastră nu este expusă unor riscuri economice semnificative. 

Restricții economice ar putea apărea în cazul exporturilor sau aprovizionarea cu gaze, însă tensiunile dintre Rusia și Ucraina par gestionabile, potrivit prezentării "Romania: Recent Macroeconomic & Banking System Developments" a guvernatorului BNR Mugur Isărescu, susţinută săptămâna trecută la întâlnirea grupului Ambasadorilor ţărilor asiatice, scrie Gândul

VEZI și: Isărescu: Cel mai bun moment în care România să adopte euro

Exporturile către Rusia și Ucraina reprezintă 4,7% din exporturile totale, adică o scădere cu 10% ar reprezenta 0,16% din PIB. Pe de altă parte, România ocupă locul trei în topul țărilor UE, având cea mai redusă dependență de importuri de energie. Singurele vulnerabilităţi ale sistemului bancar din România la criza geopolitică din ţara vecină se referă la potenţiale efecte de "revărsare", având în vedere expunerea băncilor din Austria şi Franţa pe Rusia şi Ucraina, însă lichiditatea din sistemul bancar românesc ar trebui să acopere astfel de riscuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel