EXCLUSIV  Irezistibila Valentina Naforniţa, în recital de gală la Londra

Ziua Naţională a României este sărbătorită la Londra în 2 decembrie printr-un recital de gală oferit de soprana Valentina Naforniţa, strălucitoarea protagonistă a spectacolelor de la Opera de Stat din Viena sau Scala din Milano și revelaţia ediţiei de anul trecut a Festivalului Internaţional de la Edinburgh. 

Recitalul include lied-uri de George Enescu, dar şi arii ale marelui repertoriu, într-un program menit să-i pună în valoare excepționalele calități muzicale și dramatice. Tânăra soprană va fi acompaniată de pianistul Sergiu Tuhuţiu, un nume din ce în ce mai prezent în marile săli de concert internaționale, care va interpreta și câteva piese solo.

Evenimentul încheie Seria „Concertelor Enescu" a anului 2016 şi este realizat, ca de fiecare dată în preajma Zilei Naționale, împreună cu Ambasada României la Londra. Seara va fi inaugurată de un cuvânt-introductiv rostit de E.S. dl. Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, și va fi moderată de dl. Dorian Branea, directorul ICR Londra.

Citește și: Manifestări dedicate Zilei Naționale a României organizate în rețeaua ICR din străinătate

Soprana Valentina Naforniţa s-a alăturat Operei de Stat din Viena după câştigarea concursului BBC Cardiff Singer of the World, în sezonul 2011/12, devenind imediat, datorită abilităților sale vocale, dar şi prezenţei scenice seducătoare, una dintre cele mai importante stele în devenire ale legendarei instituții muzicale. În 2012, a debutat cu mare succes în rolul Gilda din „Rigoletto" la Scala din Milano, sub bagheta lui Gustavo Dudamel, după care a cântat același rol și la Opera de Stat din Bavaria. Valentina Naforniţa a ţinut capul de afiş al media austriece după apariția sa senzațională la Balul Operei din Viena, într-un concert televizat urmărit de peste 1,5 milioane de telespectatori. La Opera de Stat din Viena a cântat deja în mari roluri, precum Adina în „Elixirul dragostei", Pamina în „Flautul fermecat", Musetta în „Boema" sau Susanna în „Nunta lui Figaro". Anul trecut, Valentina Naforniţa a fost una dintre revelațiile Festivalului de la Edinburgh, unde a susținut, cu acompaniamentul pianistului Roger Vignoles, un recital transmis în direct pe BBC Radio 3. De-a lungul carierei sale, Valentina Naforniţa a lucrat cu dirijori importanți precum Bertrand de Billy, Guillermo Garcia Calvo, Karel Mark Chichon, Gustavo Dudamel, Ádám Fischer, Louis Langrée, Jesús López-Cobos, Cristian Mandeal, Ingo Metzmacher, Kazushi Ono, Evelino Pidò, Peter Schneider, Franz Welser-Möst, Simone Young şi Massimo Zanetti. Recent, soprana a întreprins un turneu în China, alături de BBC Concert Orchestra. Născută la Glodeni, în Republica Moldova, Valentina Naforniţa a studiat la Colegiul Muzical „Ştefan Neaga" din Chişinău şi şi-a continuat educaţia la Academia Naţională de Muzică din Bucureşti sub îndrumarea Mariei Slătinaru-Nistor şi a Eleonorei Enăchescu.

Citește și: Ioan Nemțoi și Mihai Țopescu reprezintă România la Bienala internațională de artă pe sticlă de la Haacht

Câștigător, în 2013, a Competiției de Măiestrie de la Sankt Petersburg, Sergiu Tuhuțiu s-a afirmat ca unul dintre reprezentanții de vârf ai tinerei generații de pianiști români. După ce și-a luat licența la Universitatea Națională de Muzică din București, în anul 2006, a obținut două titluri de Master în Interpretare Pianistică, la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst din Stuttgart și la Academia de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. În 2011, a câștigat o bursă de studii la Londra, iar în iulie 2013 a absolvit cursurile prestigioasei Royal College of Music. Educația sa muzicală a fost marcată de mentori precum Norma Fisher, Bruno Canino, Igor Blagodatov, Nina Seregina, Konrad von Abel, Dana Borșan, Steluța Radu, Daniel Goiți și Șoșana Rudiakov. Sergiu a debutat la vârsta de optsprezece ani alături de Orchestra Filarmonicii „Dinu Lipatti" din Satu-Mare, cu Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră de Beethoven. De atunci, a concertat pe importante scene din Anglia, Germania, Franța, Elveția, Italia, Rusia, Brazilia, Canada și România. A evoluat, în diferite formule concertistice, alături de Șerban Lupu, Ruxandra Donose și Nelly Miricioiu. Este președintele Asociației „Lipatti Music Production" și inițiatorul proiectelor muzicale „In Memoriam Dinu Lipatti", „Piano Colours" și „Leading Young Musicians". În ultimii doi ani, a avut numeroase apariții în România, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Inițiativa sa cea mai recentă este realizată la Los Angeles în colaborare cu soprana Peisha McPhe, fiind intitulată „Chopin Meets Broadway".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel