Titi Aur explică ce putem să facem dacă ajungem cu mașina în apă. Tragedia de la Buzău, în care a murit Cătălin Cojanu, ar fi putut fi evitată

Sătenii din Mânzălești, localitatea de domiciliu a lui Cătălin Cojanu, sunt șocați de moartea tânărului care a survenit după ce mașina în care se afla a căzut în canalul de regularizare a râului Buzău din Cândești. Titi Aur, pilot de raliuri, a explicat pentru DC NEWS cum ar fi putut fi evitată această tragedie care a șocat o comunitate.

VEZI ȘI: Buzău: Cine se afla în mașina scufundată în canalul de la Cândești

"În primul rând, când ajungi în situații de acest fel, intri în panică și reacționezi greșit. Ideal ar fi așa: când mașina a ajuns în apă, ar trebui să deschidem geamul sau să-l spargem pentru că nu există nicio șansă de a deschide portiera. Când spargi geamul, tendința este să ieși cât mai repede din mașină, dar nu vei reuși pentru că apa intră imediat. Și atunci trebuie să stai în zona în care este aer, să intre apa în mașină, iar când s-a egalizat cât de cât presiunea, trebuie să ieși pe geamul pe care tocmai l-ai deschis, iar de acolo trebuie să știi să înoți sau să ai capacitatea de a ieși la suprafață fără să înghiți prea multă apă. Sunt lucruri care sunt greu de gestionat atunci când ești la limită. Ar trebui ca lumea să fie pregătită pentru astfel de situații, dar este greu", a zis Titi Aur pentru DC News.

"Ar trebui ca șoferii să aibă un ciocănel de spart geamul pentru că mașina răsturnată rămâne, de obicei, fără curent. Nu prea se pregătește nimeni pentru astfel de lucruri și din acest motiv probabilitatea să ieși dintr-o mașină care se află în apă este destul de mică", ne-a mai zis Titi Aur.

Cum s-a petrecut tragedia

Anchetatorii exclud varianta sinuciderii și merg pe varianta unui accident. Plecați de la Mânzălești către Vernești, acolo unde aveau cumpărat un loc de casă, cei doi tineri au scurtat drumul pe la Săpoca, pe un drum secundar, care face legătura cu localitatea Cândești.

vezi și: Cadavru găsit într-o mașină, pe fundul unei ape-VIDEO

În momentul în care au ajuns într-o curba de 90 de grade, șoferul ar fi ratat intrarea pe pod și ar fi plonjat direct în apa adâncă de 5 metri. Din cauza presiunii, bărbatul n-a mai reușit să iasă din mașină, fiind găsit de pompieri zăcând între scaunele autovehiculului.

Se pare că și soția lui ar fi pierit în tragedia care a zguduit comunitatea buzoiană. Pompierii deja au început căutările femeii, despre care nimeni nu mai știe nimic din momentul în care s-a urcat îm mașină. Nu este exclus ca șoferul mașinii să fi fost chiar tânăra, dată fiind poziția scaunului apropiat de volan și prezența în autoturism a unor pantofi de damă, scrie Ziua de Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel