IPOTEZĂ ȘOC. De Ce candidează Monica Macovei la alegerile prezidențiale

Monica Macovei, cea care a obținut locul trei din trei la alegerile interne pentru șefia PDL, candidează la Președinție și duce o campanie puternică mai ales în rândul tinerilor, principalii "nehotărâți" din electorat, și miza tuturor calculelor candidaților la Președinție. Candidatura Monicăi Macovei este enigmatică în condițiile în care nu trage în spate un partid și nu are naivitatea începutului de drum în politică care să o determine să creadă că va obține un scor considerabil în turul întâi. 

O ipoteză șocantă despre candidatura Monicăi Macovei la alegerile prezidențiale a fost publicată în Cațavencii, care, deși săptămânal de satiră, a publicat, în spiritul caracteristic, informații și comentarii ce s-au adeverit. 

În cazul Monicăi Macovei, jurnaliștii de la Cațavencii pornesc de la întrebarea: De ce candidează Monica Macovei. Ei subliniază că Monica Macovei nu este "naivă" sau "proastă" și continuă: "Și, totuși, nefiind nici naivă și nici proastă, de ce candidează Monica Macovei la președinție? Și, mai ales, de ce o face ca independent?". Este cunoscut că Monica Macovei nu a fost susținută de PDL pentru alegerile prezidențiale, cu atât mai mult cu cât și-a exprimat dorința de prezidențiabil după ce calculele din partid erau deja făcute. Fiind independentă, nu are susținere în teritoriu și nici șansa unui procent semnificativ în primul tur al alegerilor prezidențiale. 

Monica Macovei are un vis

"În 2014, Monica Macovei a câștigat un nou mandat de europarlamentar, și-a asigurat o pensie de 3.000 de euro din 2019 încolo și s-ar fi putut opri aici. Dar pentru M.M. nu e destul. Visul său este altul", notează Cațavencii, care subliniază că Monica Macovei nu s-ar fi pretat la un simplu post de comisar european. 

Monica Macovei, succesoarea lui Juncker

"Oricum, nu l-ar fi putut obține acum (n.r. postul de comisar european), cu PSD la putere în România și fără pic de sprijin din partea partidelor românești afiliate la PPE (PDL, PNL, UDMR, PMP). Da' ar fi fost bun, totuși, un post de comisar european pe justiție, în locul lui Vivian Reding, dar discuțiile purtate în ultimii ani în această direcție s-au năruit în momentul în care socialiștii au acceptat să-l susțină pe Juncker. PSD-ul nu uită minciuna cu cele 2,5 milioane de voturi fraudate la referendum și n-ar fi susținut nici în glumă o candidatură a Monicăi Macovei. Soluția? Comisia Europeană care se va forma peste cinci ani. Postul vizat? Președinte al Comisiei Europene, succesoarea lui Juncker", scrie sursa citată.

Monica Macovei, candidatul respins de sistemul corupt

Concluzia: "De aceea candidează Monica Macovei: pentru a-și întări poziția de peste cinci ani. Un candidat la prezidențiale respins de sistemul corupt. O reformatoare a Justiției pe care pușcăriabilii au ostracizat-o. Eventual, declarații despre frauda electorală de la prezidențiale, din care să reiasă că cel puțin 2,5 milioane de voturi i-au fost furate". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel