Ionuț Vulpescu, despre Iliescu: Nimeni nu i-a reproșat că ar fi "comunist"

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu vorbește de relația pe care o are cu Ion Iliescu și despre respectul pe care îl poartă pentru fostul președinte al României.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Tudor Gheorghe, atacat după o declarație făcută despre Iohannis. Replica lui Ciutacu

Ionuț Vulpescu spune că l-a reprezentat la numeroase întâlniri și nimeni nu i-a reproșat că Ion Iliescu ar fi comunist.

"O problemă de principiu, pentru mine, legată de relația cu Ion Iliescu. Nu mă explic, nu mă scuz, nu acuz pe nimeni. Mi-am dat demisia din Administrația Prezidențială, în ianuarie 2005 și am intrat, la 29 de ani, în PSD, aflat în opoziție, pentru Ion Iliescu. Educația mea, mediul din care provin, toate astea fac din mine un om de stânga. A fi de stânga, în România actuală, devine o povară, ceva de ocară. Lucru extrem de grav", a spus Ionuț Vulpescu.

VEZI ȘI: PLANUL lui Ghiță după demisia din PSD

  

"Am fost prezent, în acești ani, la nenumărate întâlniri, în țară și străinătate, alături de Ion Iliescu. L-am reprezentat, de zeci de ori, la reuniuni internaționale. Nimeni nu i-a reproșat că ar fi "comunist". În schimb am văzut că este ascultat cu respect, că are o înțelegere profundă a fenomenelor politice și sociale, și, spre deosebire de mult prea mulți lideri politici de azi, de stânga sau de dreapta, are o gândire profund democratică. Nu-mi este rușine de faptul că m-am format politic alături de Ion Iliescu. Fiecare decide ce crede că este mai bine, și își asumă răspunderea pentru decizia luată. Eu sunt alături de președintele Ion Iliescu, și nu îmi schimb decizia", a adăugat deputatul PSD.

"Stânga are nevoie de toți cei care se regăsesc în valorile și principiile ei. Nimeni nu deține adevărul absolut. Nimeni nu se poate erija în judecător suprem. Politica nu se rezumă la un steril joc pentru putere. Fără oamenii care cred în tine, fără respectul lor, care se cucerește prin tot ceea ce faci, nu poți realiza nimic. Asta am învățat, printre altele, de la Ion Iliescu", a conchis Ionuț Vulpescu pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel