Ionuț Vulpescu: Ce înseamnă pentru România aniversarea a 100 de ani de olimpism neîncetat

Deputatul Ionuț Vulpescu explică, într-un articol scris pentru DCNews, importanța pe care o are pentru România aniversarea a 100 de ani de existență a mișcării olimpice în țara noastră. "Sportul olimpic reprezintă un domeniu de excelență al societății românești, în care am performat și performăm, câteodată sub potențialul nostru real, adesea, însă, peste resursele materiale alocate", este de părere editorialistul DCNews.

Citește și: Ivan Patzaichin motivează "gafa" de la stația de metrou Piața Unirii


Iată articolul integral scris de Ionuț Vulpescu:

"Nu știu câți dintre cei care au participat, într-un fel sau altul, la aniversarea a 100 de ani de existență a mișcării olimpice în România realizează ce importanță are această aniversare, dincolo de cuvintele frumoase ale unor declarații de circumstanță.

Căci nu sunt multe națiunile lumii (raportat la numărul celor care sunt astăzi afiliate mișcării olimpice) care se pot lăuda cu o istorie neîntreruptă și demnă de un secol. Un secol înseamnă trei generații biologice complete, care au beneficiat în statul român de instituții sportive compatibile cu cele mai avansate din lume. De 100 de ani, România se bate de la egal la egal cu marile națiuni sportive ale lumii, recoltând nu o dată succese extraordinare, furnizând lumii mari modele sportive și chiar dând tonul într-o serie întreagă de discipline, care n-ar fi ajuns acolo unde se află acum, fără existența olimpismului românesc.

Sportul olimpic reprezintă un domeniu de excelență al societății românești, în care am performat și performăm, câteodată sub potențialul nostru real, adesea, însă, peste resursele materiale alocate.

Omagiind un trecut de care putem fi mândri, se cuvine să subliniem și că sarcina mișcării olimpice românești, astăzi, este, poate, mult mai grea decât în trecut. Ea trebuie să continue să păstreze în sport și aproape de sport pe tinerii talentați, în ciuda dificultăților materiale și a tentației de a evolua peste hotare. De a face performanță, în ciuda restrângerii numărului de practicanți ai sportului și a împuținării bazelor.

Ca deja vechi cronicar sportiv și iubitor al fenomenului, sunt încredințat că sportul românesc are resurse să ne mențină demni, în rândul națiunilor civilizate ale lumii".

Vezi și: Editorialist DCNews, poză de colecție cu Balaci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel