Ion Iliescu, imaginea zilei în compania jucătorilor de snooker O'Sullivan şi Stuart Bingham

Ion Iliescu s-a fotografiat în compania jucătorilor de snooker Ronnie O'Sullivan şi Stuart Bingham, prezenţi la Bucureşti pentru mai multe meciuri demonstrative. Fotografia  a devenit virală pe Internet, imediat cum a fost postată.

Ronnie O'Sullivan, deţinător a cinci titluri mondiale la snooker, şi campionul mondial en-titre Stuart Bingham se află la Bucureşti pentru a susţine trei meciuri demonstrative.

În vârstă de 39 de ani, Ronnie O'Sullivan este considerat de specialişti cel mai talentat şi valoros jucător de snooker din toate timpurile. A intrat în circuitul profesionist în 1992, când avea 16 ani, iar un an mai târziu câştiga primul său mare turneu, devenind cel mai tânăr campion al Marii Britanii la snooker. În cariera sa de până acum, Roonie O'Sullivan a devenit de cinci campion mondial, în 2001, 2004, 2008, 2012 şi 2013, câştigurile sale din snooker ridicându-se la peste 8 milioane de lire sterline. În momentul de faţă, Ronnie O'Sullivan ocupă locul 5 în clasamentul mondial.

Englezul Stuart Bingham, 39 de ani, a câştigat în luna mai Campionatul Mondial de Snooker, care a avut loc la Sheffield, performanţă pentru care a fost recompensat cu 300.000 de lire sterline. Bingham l-a învins în sferturile de finală ale Campionatului Mondial pe adversarul său de la Bucureşti, Ronnie O'Sullivan. În întreaga sa carieră, Stuart Bingham, care în acest moment ocupă locul 2 în clasamentul mondial, a câştigat 1,7 milioane de lire sterline.

Ce este snooker-ul

Snooker-ul este un sport din categoria biliardului. Snooker-ul este foarte popular în țările vorbitoare de limba engleză (Regatul Unit, Irlanda, Canada, Australia, India și Africa de Sud), un interes crescând manifestându-se și în Estul și Sud-estul Asiei. Jucătorii profesioniști pot acumula de-a lungul carierei câștiguri de zeci de milioane de lire sterline.

Istorie

Jocul de biliard datează din secolul XV, dar snooker-ul este o invenție recentă. În secolul XIX jocurile de biliard erau populare printre ofițerii armatei britanice, staționate în India, iar jucătorii obișnuiau să experimenteze diferitele tipuri ale jocului. Cea mai cunoscută poveste este acea că la întalnirea ofițerilor în Jabalpur în 1874, sau 1875 colonelul Sir Neville Chamberlain (nici o legatura cu viitorul prim-ministru) a sugerat să se adauge bile colorate la jocurile de biliard. Cuvantul "snooker" însemna în argoul armatei, militar in primul an (militar in termen). Acesta a fost folosit pentru a desemna începatorii care practicau acest joc[6], dar a ajuns să desemneze jocul însăși. Campionul britanic la biliard John Roberts a călătorit în India în 1885, unde s-a întâlnit cu Chamberlain, care i-a explicat noul joc, Roberts introducându-l ulterior în Anglia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel