Ion Dichiseanu: Sfârșitul nu-i aici. Este un alt început - Exclusiv

Ion Dichiseanu și-a dedicat viața scenei. Marele actor are 81 de ani și 55 de carieră. A fost un răsfățat - după cum ne-a mărturisit - și a jucat tot ce a vrut. Cu toate acestea, un lucru i-a lipsit: timpul care nu i-a permis să răspundă tuturor provocărilor pe care le-a avut de-a lungul vremii.

După mai bine de jumătate de veac de carieră, Ion Dichiseanu primește sâmbătă o stea pe Aleea Celebrităților. Contactat de DC News, marele actor ne-a vorbit despre acest moment important care îi permite să fie din nou acolo unde îi place cel mai mult - alături de oamenii care îl apreciază, publicul său.

"Steaua de pe Aleea Celebrităților înseamnă recunoștința muncii mele, recunoștința față de întreaga carieră pe care o mai am de parcurs. Încă nu s-a terminat. Acesta nu este sfârșitul. Sfârșitul nu-i aici. Este un început; un alt început", a zis marele actor pentru DC News.

Întrebat dacă îi este dor de aplauzele publicului, Ion Dichiseanu ne-a spus: "Pentru asta merg sâmbătă. Să mă întâlnesc cu publicul. Publicul mă încarcă cu energie pozitivă. Pentru actor, nimic nu este mai valoros decât să te aplaude lumea, să te oprească pe stradă, să facă poze, să primească flori. Lumea mă salută pe stradă, chiar dacă nu stăm neapărat de vorba. Asta înseamnă celebritatea!".

"Tot ce-am făcut am făcut din inimă, cu dăruire, cu trăire și dragoste. Fără dragoste nu se poate!", ne-a mai zis maestrul.

Marele Ion Dichiseanu a mărturisit că a fost un lucru care i-a lipsit în viață: timpul. "Eu am fost un răsfățat. Nu mi-a ajuns timpul să răspund tuturor provocărilor, tuturor ofertelor care mi s-au făcut", a punctat celebrul actor.

VEZI ȘI: Alexandru Arșinel, o stea pe Aleea Celebrităţilor. "Un sentiment de recunoștință față de publicul meu" - EXCLUSIV

Ion Dichiseanu - scurtă biografie

Ion Dichiseanu s-a născut la Adjud, pe 20 octombrie 1933, şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Facultatea de Teatru din Bucureşti, în 1959. Fiind student la Politehnică a fost îndrumat spre actorie de nepoata lui George Vraca. După absolvire, a plecat cu toată promoţia la Teatrul din Botoşani. Este cunoscut datorită activităţii sale artistice în cadrul Teatrului Nottara din Bucureşti, precum şi pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru TV şi teatru radiofonic.

A primit premiul ACIN pentru rolul din filmul "Clipa" (1979) şi a fost decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, (2002), "pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care au dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc". În 1995 a publicat volumul de versuri "Frumoasa spaniolă, frumoasa suedeză", la editura Arc. De asemenea, Ion Dichiseanu a fost ales cetăţean de onoare al Adjudului.

Ion Dichiseanu, stea pe Aleea Celebrităților

Actorii Alexandru Arşinel şi Ion Dichiseanu vor primi sâmbătă, de la ora 11.00, pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti, stele pentru întreaga activitate în domeniul teatrului şi filmului, iar regretatului Sergiu Nicolaescu i se va oferi o stea postum.

Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame) este un proiect cultural iniţial de Teatrul Metropolis, Primăria Capitalei şi Cocor, care găzduieşte stelele celor mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului, în semn de preţuire a valorilor culturale din România.

Pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului strălucesc deja stelele altor mari personalităţi, precum Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Ştefan Iordache (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Ion Caramitru, Draga Olteanu Matei, Mircea Albulescu, Mariana Mihuţ, Marin Moraru, Iurie Darie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale", Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Costel Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel