Ion Cristoiu, uimit de presa băsistă: Azi mi-am dat seama că m-am înșelat

Jurnalistul Ion Cristoiu critică, într-o postare pe blogul personal, reticența cu care "presa etichetată drept băsistă a cultivat un mare eveniment" produs luni, deși recunoaște că ignorarea unei asemenea știri legate de Traian Băsescu nu face decât să-i producă îndoieli.  

Ion Cristoiu a descoperit cu stupefacție că site-urile ziarelor și televiziunilor etichetate drept băsiste au ignorat, luni, că președintele Traian Băsescu a deschis lista de susținători ai lui Cristian Diaconescu pentru candidatura la alegerile prezidențiale.

"Un eveniment produs de Traian Băsescu neglijat tocmai de presa etichetată drept băsistă
Credeam că nu mai are ce să mai mire la presa noastră în materie de interes așezat înaintea profesiei.
Azi însă mi-am dat seama că m-am înșelat.
Azi, Traian Băsescu a semnat primul lista de susținători ai lui Cristian Diaconescu la prezidențiale.
Despre pariul lui Traian Băsescu pe Cristian Diaconescu am mai scris și sigur voi mai scrie cîtă vreme faptele președintelui nu-mi dezmint credința că la Cotroceni e un bărbat politic și nu un posesor de nădragi pur și simplu.
Deși Traian Băsescu l-a prezentat pe Cristian Diaconescu în mai multe rînduri drept candidatul său și, evident, și al PMP, n-am putut să nu remarc o anume reticență a ziarelor și televiziunilor etichetate drept băsiste în a cultiva această informație.
Deschiderea listei de susținători ai lui Cristian Diaconescu de către Traian Băsescu e – după umila mea părere de jurnalist care crede mai presus de toate în știre – un eveniment. Un mare eveniment. 

Spre stupoarea mea, acest eveniment nu există sau există în treacăt pentru site-urile ziarelor și televiziunilor etichetate drept băsiste", a remarcat Ion Cristoiu.

Citește și Băsescu, pe lista de susținători a unui fost lider PSD

Mai mult, jurnalistul recunoaște că acestă reticență a presei băsiste față de o asemenea șire ar putea avea o altă explicație. 

"Care să fie cauza? Dincolo de un interes pe care-l știu, dar pe care nu-l denunț încă, a funcționat azi o credință întîlnită în ultima vremea la mulți ziariști și politicieni. Cea potrivit căreia Cristian Diaconescu nu e adevăratul candidat al lui Traian Băsescu și, prin asta, al PMP, că adevăratul candidat e Elena Udrea". 

(...)
Cum de s-a format această credință de neclintit în presa și-n politica noastră? E o chestiune care merită un studiu deopotrivă psihologic și financiar.

Sigur e că ori de cîte ori scriu sau spun că Traian Băsescu pariază pe Cristian Diaconescu și nu pe altcineva, toți se uită la mine ca la un bărbat care susține pe ulițele satului că nevastă-sa îi e credincioasă, cînd tot satul știe că Patul scîrțîie.
După semnarea listei de către Traian Băsescu mi-am zis că nu m-am înșelat:
Candidatul lui Traian Băsescu e Cristian Diaconescu!

Băgînd însă de seamă ziarele și televiziunile care au sărit peste acest eveniment, am început să am îndoieli:
Și dacă mă înșel?

Dvs ce credeți? Pariază Traian Băsescu pe Cristian Diaconescu sau totul e un nor de praf din care va ieși, la limpezirea, văzduhului, adevăratul candidat: Elena Udrea?", conchide Ion Cristoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel