Ion Cristoiu, stenograme Hrebenciuc-Șova: O diversiune să scoată din dezbaterea publică subiectul retrocedărilor

Ion Cristoiu vine cu o altă teorie față de ce se vehiculează în acest moment la scandalul stenogramelor dintre Viorel Hrebenciuc și Dan Șova. "Și dacă Scandalul Șova – Hrebenciuc e o diversiune menită să scoată din dezbaterea publică Mafia postdecembristă a Retrocedărilor?, se întreabă Ion Cristoiu pe blog.

Ion Cristoiu este de părere că  discuţiile dintre Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova nu au nicio logică, în condițiile în care Hrebenciuc  nu mai are o influenţă atât de mare în PSD,  iar Șova nu are capacitatea de a garanta adoptarea unei legi a aministiei.

"Dan Șova e un politician tînăr ambițios. Dan Șova e de profesie avocat. Dan Șova face parte din cercul de golănași al golănașului Victor Ponta. Dan Șova e uns cu toate unsorile. Și cu toate acestea, acceptă să se întîlnească cu Viorel Hrebenciuc. Despre ce-au discutat cei doi? Potrivit Referatului DNA și presei anti-PSD, despre un soi de tîrg: Dan Șova ar urma să promoveze o Lege care să-l scape pe Viorel Hrebenciuc de pușcărie, iar Viorel Hrebenciuc, să-l ajute să devină președinte la PSD după ce Victor Ponta ajunge la Cotroceni.

Citește și: Stenograme Șova - Hrebenciuc: Boss, o să fii președinte, te impui

Referatul DNA pare desprins dintr-un film cu proști. Adoptarea unei Legi a amnistiei are atîtea momente de parcurs pînă la publicarea în Monitorul Oficial, că pînă și Victor Ponta, dacă ar fi promis această Lege, nu l-ar fi crezut nici cucul. Viorel Hrebenciuc îl crede în stare pe Dan Șova!", scrie Ion Cristoiu, marți,  pe blog.

"Alegerea ca președinte al PSD e și ea o afacere complicată. Dacă Victor Ponta ajunge președintele României, sigur e că el va avea cuvîntul hotărîtor. În plus, Viorel Hrebenciuc nu mai e atotputernic în PSD.

Cu toate acestea potrivit Referatului, cei doi fac tîrgul. Stenogramele publicate pînă acum dezvăluie niște tipi care nu discută nimic menit a fi interceptați cu mijloace de FBI. Puteau susține această discuție și la un talk-show. Evident, ținut la România Tv și la Antena 3, posturile de casă ale Puterii.

Citește și: Dan Șova recunoaște că s-a întâlnit cu Viorel Hrebenciuc

Să admitem că Viorel Hrebenciuc e atît de disperat, încît se agață și de un fir de pai Numai că, dacă ar fi vorba de disperare, aceasta trebuie să vizeze nu Condamnarea definitivă (pînă atunci mai e vreme), ci ridicarea imunității. Curios, la taifas nu se discută despre așa ceva. Tîrgul nu vizează intervenția lui Dan Șova pentru a nu i se ridica imunitatea, ci promovarea unei legi de grațiere în eventualitatea unei condamnări definitive dintr-un viitor îndepărtat.

Orice tentativă a mea de a găsi o logică în toată această aiureală s-a dovedit zadarnică. Un singur gînd parcă-parcă m-a ajutat cumva. Și dacă e o diversiune menită să scoată din dezbaterea publică subiectul cel mai periculos pentru clasa politică, pentru Servicii și chiar pentru DNA, retrocedările?! Poate nu e o diversiune cu acest scop. Dar chiar dacă nu-i diversiune, țelul a fost atins: Nu mai discută nimeni despre Mafia Retrocedărilor postdecembriste, subiectul cel mai dureros la Poporului român sărăcit de Procesul mafiot al Retrocedărilor", scrie Ion Cristoiu pe blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel