Ion Cristoiu, indignat de B1 TV: M-am simțit prost...

Jurnalistul Ion Cristoiu se declară indignat de modul în care postul B1 TV îl măgulește pe Traian Băsescu și îi solicită președintelui să se delimiteze public de o "asemenea lingușire de care i-ar fi fost greață și lui Nicolae Ceaușescu".

O înregistrare care îl prezintă pe președintele Traian Băsescu explicând și gesticulând, sâmbătă, la Consiliul European, în mijlocul unui grup de lideri europeni, între care se află și Angela Merkel, a fost postat pe pagina de socializare "Alături de Președitnele Nostru", însă modul în care informația a fost prezentată într-un articol pe B1 TV este taxat aspru de către jurnalistul Ion Cristoiu.

Mărturisind încă o dată că se numără printre "puținii lideri de opinie care mai cred că Traian Băsescu a făcut Istorie în cei zece ani de mandat, Ion Cristoiu comentează acid articolul peste care a dat "pe site-ul postului B1 Tv în această dimineață de toamnă sadoveniană, un articol la care pînă și eu, lider de opinie cu o părere bună despre Traian Băsescu, m-am simțit prost în numele lui Traian Băsescu:
„Președintele Traian Băsescu, ascultat cu atenție de liderii europeni și aprobat de Angela Merkel, la Bruxelles
Când vine vorba despre politică externă, toţi aleşii sunt experţi. Însă singurele criterii după care le poate fi apreciată performanţa sunt rezultatele şi imaginile în care sunt văzuţi alături de liderii internaţionali. Din ele, ne dăm seama repede cine "ascultă" docil şi cine promovează mai bine imaginea ţării în afară.
Cancelarul Angela Merkel ascultă cu atenție. Premierul britanic David Cameron dă din cap aprobator. În centrul celui mai select cerc de politiceni de la reuniunea de la Bruxelles domină Traian Basescu.
Șeful statului stă de vorbă ca un antrenor în mijlocul echipei.
Vorbește și nimeni nu îl întrerupe. Mai mult, este aprobat pas cu pas".

Citește și Video - Traian Băsescu, în mijlocul liderilor europeni, la Consiliul European

Cristoiu apreciază că un astfel de produs jurnalistic aparține unor minți îngălate și, deoarece există riscul de a-i pricinui daune imaginii președintelui Băsescu, îi solicită acestuia să ia atitudine.

"Pe vremea lui Nicolae Ceuașescu, dacă un pițifelnic din redacție mi-ar fi adus spre publicare un asemenea articol greu de imaginat că e produsul unui creier, și nu al unei limbi în căutare disperată de Înalt Fund, l-aș fi respins cu scandal, pe motivul, intemeiat, că-și bate joc de tovarășul Nicolae Ceaușescu.

Făcut otova, de minți îngălate, Cultul Personalității poate deveni rapid Compromiterea Personalității.
Dacă Traian Băsescu mai are o urnă de luciditate, cum cred, îl rog să se delimiteze public de o asemenea lingușire de care, sunt sigur, i-ar fi fost greață și lui Nicolae Ceaușescu", conchide Ion Cristoiu pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel