Iohannis: Voi dovedi că se poate face administrație eficientă în toată România, nu numai la Sibiu

Anul 2014 este anul marilor schimbări în politica românească, le-a transmis duminică liderul PNL, Klaus Iohannis, celor peste 800 de membri ai Delegației Permanente a PNL și PDL Iași, susținând în acest sens că în cursul anului s-a ajuns la coagularea dreptei politice.

"Am o veste foarte bună pentru dumneavoastră: anul 2014 a dus la realizarea unui deziderat care a fost important pentru mulți în ultimii 25 de ani, despre care s-a vorbit mult, chiar s-a încercat, dar noi am reușit, realizarea marelui partid de dreapta. Am înființat marele partid de dreapta pentru a conduce România. Nu am înființat marele partid de dreapta doar pentru a câștiga alegerile din toamna lui 2014.

Ar fi puțin lucru să înființezi un partid ca să câștigi o dată alegerile. Ar fi puțin lucru să câștigi de două ori alegerile: o dată prezidențialele și o dată parlamentarele din 2016. Nu, noi am înființat marele partid de dreapta pentru a deschide viitorul României. Noi dorim să guvernăm cel puțin 10 ani de acum încolo, pentru a face România mai bună", a spus Iohannis, scrie Agerpres.

El le-a explicat celor prezenți în Sala Mare a Naționalului ieșean că în România se poate face administrație, fapt dovedit, în opinia sa, prin întreaga sa activitate de primar al Sibiului. Conform acestuia, modelul Sibiu se poate extinde la nivelul fiecărei localități, fie oraș, fie comună, de pe teritoriul țării.

"Am dovedit că în Sibiu se poate face administrație eficientă, că se poate face administrație pentru oameni, că bunăstarea se poate crește, că se pot crea locuri de muncă. Vă spun, se poate în fiecare comună, și primarii noștri o știu, în fiecare oraș. O știu. Voi dovedi că se poate în toată România", a afirmat Klaus Iohannis.

În ceea ce privește candidatura sa la Președinție, liderul liberalilor a spus că viziunea sa pentru România următorilor 10 ani este guvernarea de dreapta, un deziderat care, apreciază el, va duce la prosperitatea și occidentalizarea României.

"După 10 ani de guvernare de dreapta, România trebuie să devină prosperă și puternică. Acesta e dezideratul pe care trebuie să îl împlinim împreună. Înseamnă occidentalizarea României.

Infrastructura e un lucru foarte simplu. Moldova trebuie legată de restul României și de Europa, prin infrastructură. Nu este un lucru prea mare. Este prea puțin ceea ce cereți (construirea unei autostrăzi care să lege estul de vestul țării — n.r). În 2018 vom sărbători împreună 100 de ani de la cel mai frumos proiect pe care l-a avut România, Marea Unire. Este inadmisibil să avem capitala Moldovei, capitala Primei Uniri, în situația să nu fie legată de restul țării. Este o obligație pe care o avem. Nu este un lucru pe care putem să îl facem, este un lucru pe care trebuie să îl facem", a subliniat Iohannis.

În cazul în care va fi ales președinte al României, Iohannis a dat asigurări că va fi un mediator, un integrator, care totodată va da dovadă de fermitate. El a subliniat că "în același timp președintele trebuie să fie preocupat de marile probleme ale țării, de marile politici publice". În acest sens, el a reamintit că trebuie readuse în discuția publică reformarea sistemului de învățământ românesc, a sistemului sanitar, rezolvarea problemelor din sistemul social.

Primarul Sibiului nu a ratat ocazia de a critica de la Iași prestațiile actualei guvernări, precum și ordonanța de urgență emisă recent, care în opinia sa a fost "dată pentru favorizarea candidatului PSD" la prezidențiale.

"Avem un guvern în funcțiune, un guvern care a preluat o țară care de bine de rău ieșise din criză și pe care a băgat-o iar în recesiune economică. Avem un guvern care abia a așteptat să intre Parlamentul în vacanță de vară să emită ordonanță peste ordonanță pentru a-și avantaja propriul candidat. Pentru toate acestea este nevoie să câștigăm alegerile din 2014 și imediat după aceea să câștigăm noi alegerile din România. Nu va fi ușor. Eu sunt hotărât să merg mai departe. Eu vreau să câștig Președinția României. Nimeni nu poate să câștige singur Președinția României", a mai declarat liderul liberal.

La evenimentul care s-a desfășurat la Teatrul Național "Vasile Alecsandri" din Iași au fost prezenți liderul PDL, Vasile Blaga, prim-vicepreședintele PDL Mihai-Răzvan Ungureanu, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, și primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel