Iohannis s-a "sinucis" la sfârșitul dezbaterii cu Ponta: două greșeli enorme ale liberalului

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, s-a împușcat singur în picior în ultimele minute ale dezbaterii electorale cu contracandidatul PSD, Victor Ponta, desfășurată, marți seară, la Realitatea Tv.

De-a lungul dezbaterii televizate, Iohannis i-a reproșat moderatorului Rareș Bogdan că îl discriminează, oferindu-i mai mult spațiu lui Ponta. Anterior momentului de final, în care contracandidații și-au adresat ultimele întrebări, liberalul s-a arătat din nou iritat că a vorbit mai puțin decât social-democratul. Rareș Bogdan i-a explicat că poate folosi toate minutele care consideră că i-au mai rămas. În mod surprinzător, Iohannis a ales tăcerea într-un moment important al unei dezbateri. Liberalul nu a profitat de propunerea lui Bogdan, ci a răspuns că renunță la minutele sale.

În ultimele momente ale confruntării, Klaus Iohannis a cerut explicit să pună al doilea întrebarea de final. Ponta a luat cuvântul, și, în linia atacurilor lansate pe parcursul dezbaterii, Ponta a pus o întrebare referitoare la Uniunea Social Liberală (USL), care s-a dizolvat în urma unei divergențe în centrul căreia se afla Iohannis:

Ponta: Aveţi vreun moment un sentiment de vinovăţie faţă de milioanele de români care au crezut în USL şi s-a rupt pentru că nu aţi primit funcţie?

Iohannis: USL s-a rupt pentru că PSD a vrut toată puterea și noi nu am fost de acord.

Greșelile lui Geoană, repetate în campania din 2014 (episodul cu dezbaterea TV)

Când i-a sosit rândul, Iohannis nu a atacat pe subiecte vulnerabile ale premierului și șefului PSD Victor Ponta, ci i-a ridicat mingea la fileu contracandidatului, care a reluat laitmotivul tandemului Iohannis-Ponta, minimalizându-l totodată pe Iohannis în raport cu Antonescu, cel pe care l-a înlocuit în poziția de prezidențiabil al PNL: 

Iohannis: Ați spus că ați votat cu Ion Rațiu, apoi ați spus că ați votat cu candidatul liberal. Pot să contez pe votul dumneavoastră?

Ponta: Nu, d-le Iohannis, pentru că sunteți o poleială a d-lui Rațiu și a d-lui Antonescu, în interior sunteți Traian Băsescu și eu n-am votat niciodată cu Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel