Iohannis, plângere împotriva lui Dragnea: DNA începe urmărirea penală

iohannis dragnea dc
iohannis dragnea dc

Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală in rem (cu privire la faptă, nu referitor la vicepremierul Dragnea) ca urmare a plângerii penale depuse de președintele PNL, Klaus Iohannis, împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pentru inițierea ordonanței de urgență care le permite primarilor să schimbe partidu fără să-și piardă funcția, potrivit Digi 24.

Iohannis susținea în plângerea penală depusă marți la DNA că OUG 55/2014  că Dragnea se face vinovat de abuz în serviciu, deoarece ordonanța "aduce vătămări" tuturor candidaților la alegerile prezidențiale și în general interesului public care vizează desfășurarea alegerilor în condiții de egalitate de șanse și de legalitate.

Liberalul spune în plângerea adresată șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, că OUG lui Dragnea caută doar să sprijine interesele de grup și să favorizeze un anumit candidat.

Klaus Iohannis a depus plângere penală la DNA împotriva lui Liviu Dragnea

Liderul PNL explica ulterior că plângerea penală era ultima soluție pentru a găsi explicații în privința actului normativ despre migrația primarilor, în condițiile în care Executivul a refuzat să dea aceste explicații.

"(Plângerea penală - n.r.) a fost ultima soluţie pentru a găsi explicaţii acolo. Guvernul a refuzat sistematic să ne explice de ce a întârziat publicarea, de ce a schimbat textul care a fost trimis spre consultare şi a venit cu un text modificat în final în ordonanţa de urgenţă. Guvernul a refuzat să ne dea răspunsuri. Avocatul poporului a fost sesizat. Nu a venit cu niciun răspuns. Ne amână de la o săptămână la alta, cum ne-a obişnuit deja şi cu Legea Educaţiei şi cu Ordonanţa 45. Şi atunci am apelat la instituţia statului care este îndrituită să facă lumină în această speţă, care este în acest caz DNA" a spus Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel