Iohannis, parte a unui plan ocult împotriva României. Ce spune un lider politic

 Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, este de părere că declaraţia şefului statului de joi, referitoare la Dacian Cioloş, reprezintă 'un atac direct, brutal şi imediat la democraţie'.

'Doresc să subliniez că declaraţia de azi a preşedintelui României este un atac direct, brutal şi imediat la democraţie. Este limpede că domnul preşedinte este parte a unui plan ocult împotriva poporului român şi a libertăţilor câştigate la Revoluţie. Îi atrag atenţia domnului preşedinte, cu tot respectul datorat funcţiei sale, că îşi asumă o grea responsabilitate şi consecinţele care decurg de aici acum, când, într-un total dispreţ faţă de Constituţie, s-a angajat deschis într-o campanie electorală partizană', afirmă Tăriceanu.

El aminteşte că a propus partidelor şi preşedintelui României un acord politic, prin care fiecare urma să se oblige să respecte verdictul urnelor din 11 decembrie.

'Vinerea trecută, am propus, în numele ALDE, partidelor şi preşedintelui României un acord politic, prin care fiecare urma să se oblige să respecte verdictul urnelor din 11 decembrie. Am făcut o referire expresă la faptul că preşedintele României are obligaţia constituţională să numească drept candidat la funcţia de prim-ministru persoana aleasă de partidul majoritar sau de coaliţia majoritară formată în viitorul Parlament. Preşedintele Iohannis a etichetat propunerea mea drept 'obrăznicie politică'. Până azi, am evitat să dau o replică, pentru că n-am ştiut dacă e doar o exprimare nefericită sau o stare de nervozitate, de moment, a preşedintelui', a adăugat Tăriceanu.

El a subliniat că, după declaraţia şefului statului, a înţeles că 'indiferent de ce vor vota românii pe 11 decembrie, preşedintele îl va nominaliza tot pe membrul de atunci al PNL - Dacian Cioloş'.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că premierul Dacian Cioloş va trebui să răspundă, în perioada următoare, dacă rămâne independent sau dacă îşi declară simpatia ori adeziunea pentru un partid politic.

De asemenea, el a anunţat că, după alegerile parlamentare din acest an, nu va nominaliza în funcţia de premier o persoană independentă politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel