Iohannis: Vom apăra integritatea teritorială a R. Moldova. Băsescu: Nu apărăm militar R. Moldova

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, le-a promis cetățenilor din Republica Moldova, în prima sa vizită la Chișinău, că va apăra "integritatea teritorială" a Republicii Moldova, un angajament pe care președintele Traian Băsescu s-a ferit să-l ia în trecut, insistând că vecina de peste Prut nu este membru NATO.

”În calitate de preşedinte ales al României vă promit că România va proteja fără doar şi poate integritatea teritorială şi interesele economice ale Republicii Moldova”, a afirmat Iohannis, care nu a explicat ce implică protejarea Republicii Moldova.

Într-o discuție cu cititorii portalului de știri din Republica Moldova, unimedia.info, Traian Băsescu spunea, în aprilie 2014, că România nu va apăra militar o țară care nu este parte a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.

"România nu se va implica militar în niciun conflict în regiune fără aliații militari. Două puncte mari, unul după altul", a afirmat Traian Băsescu, care a adăugat că Bucureștiul "nu va ezita" dacă un partener din interiorul NATO va avea nevoie de forța armată a României.

Traian Băsescu a spus că trebuie ca Republica Moldova să ia o hotătâre fără echivoc în privința direcției pe care o va urma în materie de securitate.

"Este important pentru Republica Moldova să aibă o opțiune fermă pentru propria ei securitate. Nu poți vorbi de prosperitate dacă mai întâi nu garantezi securitatea", a spus șeful statului.

Iohannis, episod inedit în Republica Moldova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel