Iohannis îi cere demisia lui Ponta înaintea votului din Parlament pentru MRU la SIE

Preşedintele Klaus Iohannis îi cere din nou demisia premierului Victor Ponta, înainte de votul din Parlament pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea SIE. Într-un interviu acordat pentru Financial Times, șeful statului a caracterizat drept „inadmisibilă” rămânerea lui Victor Ponta la conducerea Guvernului, după punerea sa sub acuzare pentru presupuse fapte săvârşite în calitate de avocat, înainte de a intra în politică.

„Cea mai bună soluţie ar fi să demisioneze. Dacă nu este vinovat, aşa cum susţine, atunci nu văd nicio problemă ... . Dar este inacceptabil ca o ţară europeană să aibă un prim-ministru pus sub acuzare de procurori pentru fapte penale”, a spus Klaus Iohannis, conform digi24.ro.

Șeful statului a mai declarat că vrea să curețe sistemul politic românesc: „Mulți se așteaptă la schimbări rapide, dar e evident că lucrurile nu se vor întâmpla imediat”, a transmis președintele.

„Dar exprimând puncte de vedere, spunând lucruri, atrăgând atenția oamenilor – asta face ca lucrurile să se miște, dar într-un ritm lent”, a continuat el.

În cele mai importante declarații ale sale, Klaus Iohannis a sprijinit Direcția Națională Anticorupție și a cerut parlamentarilor să respingă legea amnistiei, scrie Financial Times, care amintește că procurorii DNA au obținut peste 1.000 de condamnări anul trecut și au pus sub acuzare peste 1.100 de suspecți. Peste 90% din cei acuzați au fost condamnați, „o performanță lăudată ca exemplară de cei care sprijină instituția și considerată îngrijorătoare de cei care o critică”, scriu jurnaliștii de la FT.

„Nu există altă soluție, nu poți lupta cu mănuși împotriva corupției. Va dura atâta timp cât e nevoie”, a conchis Klaus Iohannis.

Vezi și: Victor Ponta, anunț privind revenirea în țară: În prima zi mă duc și la procuror

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel