Iohannis, ”gafe enorme”. Tăriceanu anticipează o criză politică majoră

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îl taxează dur pe președintele țării, Klaus Iohannis, despre care spune că gafează și ar urma să fie ”garantul” unei crize politice majore. 

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, duminică seară, la România TV, că președintele Klaus Iohannis ”face nişte gafe enorme”. Președintele Senatului îl acuză pe președintele țării de ”imixtiune inacceptabilă” în justiție. ”Trebuie să cântărească foarte bine pentru că eu cred că sunt consecinţe foarte grave pentru ceea ce înseamnă separaţia puterilor în stat, echilibrul puterilor în stat şi, în final, funcţionarea României ca un stat democratic care respectă drepturile individuale ale cetăţenilor" susține Tăriceanu. 

[citeste si]

Președintele Senatului anticipează o criză politică: "Eu cred că, în momentul de faţă, suntem la începutul unei crize politice care se manifestă printr-o scădere a încrederii în instituţia prezidenţială”. Totodată, el crede că președintele Iohannis ar putea declanșa o criză politică majoră dacă nu va respecta rezultatul alegerile din 11 decembrie: ”năzuiesc că preşedintele va da în final dovadă de înţelepciune şi prudenţă, va abandona rolul de agent electoral pentru PNL, rol în care acum se complace şi va reveni la prerogativele strict prezidenţiale, rămânând ca numirea unui prim-ministru pe placul domniei sale să fie doar unul din visele pe care, sigur, că are dreptul să le nutrească". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel