Iohannis duce lupta cu Ponta la CCR

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a dat în judecată Guvernul pentru anularea ordonanței care modifică legislația pentru alegerea președintelui, iar Curtea de Apel București a decis să sesizeze Curtea Constituțională în această speță.

Este inedit ca o ordonanță de urgență să ajungă la CCR în urma unei sesizări a unei instanțe, OUG fiind de regulă atacate la Curtea Constituțională de către Avocatul Poporului.

Guvernul a adoptat în iunie ordonanța de urgență nr. 45/2014 privind modificarea și completarea Legii nr 370/2004 pentru alegerea Președintelui României.

La data de 4 august, Iohannis a anunțat că liberalii au acționat în judecată Guvernul pentru aprobarea Ordonanței 45/2014. El cere anularea acesteia pe motiv că modifică nepermis legislația specifică care se referă la alegerile pentru Președinția României și îi creează premierului Ponta mai multe avantaje în alegeri.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, susține pe blogul său că "modificarile sunt făcute în an electoral (contrar legii) și în avantajul prim-ministrului, unul dintre candidații la președinția României. Modificările aduse prin Ordonanța 45 înlesnesc turismul electoral, încurajează votul multiplu pe liste suplimentare, favorizează frauda electorală și lipsa de transparență a procesului electoral".

A fost Klaus Iohannis acasă la Traian Băsescu? "SPP distruge evidențele după 24 de ore"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel