Iohannis, despre taxe și impozite: "Trebuie să avem relaxare fiscală"

Candidatul ACL la președinție, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, cu ocazia unei vizite la atelierul de ceramică neagră al meșterului popular Gheorghe Magopăț din localitatea Marginea, județul Suceava, după ce acesta a acuzat nivelul ridicat al fiscalității din România, că trebuie o "relaxare fiscală, adică taxe și impozite mai puține și mai mici".

"Fiscalitatea e prea mare și asta omoară tot. Plătesc foarte mari impozite, tot felul de taxe... N-am cuvinte să spun. Dăm prea mulți bani la stat. Eu am o teorie a mea: să se strângă mai puțini bani de la mult mai multe firme și atunci sacul ăla care se numește buget ar fi mult mai plin", i-a spus Gheorghe Magopăț lui Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Vosganian, despre economie: "2014, un an eșuat"

Klaus Iohannis a susținut că statul pretinde prea mult și oferă prea puțin întreprinzătorilor.

"Dacă vrem să avem o economie prosperă în România, nu trebuie să introducem în fiecare an 36 de taxe și de impozite. Nu, dimpotrivă, trebuie să avem relaxare fiscală, adică taxe și impozite mai puține și mai mici și atunci oamenii de afaceri vor avea un câștig mai bun, își vor dezvolta afacerile", a afirmat Klaus Iohannis.

El a dat asigurări că noul guvern liberal care va fi instalat după ce va deveni președinte "va conduce țara altfel", astfel încât România să aibă o economie în creștere, locuri de muncă, venituri bune.

"Dacă vom trăi mai bine, dacă vom avea o economie funcțională, o să vedeți că o să vină acasă și copiii, frații și rudele voastre plecați la muncă în toată lumea, pentru că atunci se va putea trăi decent și la noi. Acesta este lucrul cel mai important. Atunci vom putea face și multe alte lucruri. Vom avea sistem de educație ca lumea, vom avea spitale ca lumea, vom avea ceea ce am numit eu România lucrului bine făcut, o Românie normală, cu oameni normali", a adăugat candidatul ACL la președinție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel