Urmărește emisiunea live


Iohannis, atac subtil la Băsescu, la prima întâlnire după alegeri

Foto: captură Digi24
Foto: captură Digi24

La ceremonia de validare a mandatului de președinte de către CCR, Klaus Iohannis a dat asigurări că a înțeles semnificația votului de duminică și a promis că va "reconecta" funcția de președinte al României la Constituție.

"Remarc că acum după 25 ani de la Revoluția Română se încheie o etapă. Românii, prin votul lor, au spus foarte clar stop și de la capăt. Privesc cu toată răspunderea drumul greu care ne așteaptă la capătul căruia se află România puternică. Le spun românilor că se poate, se poate contrui o Românie puternică și prosperă. Nu se poate de azi pe mâine. Le vom contrui în timp și pas cu pas", a spus Klaus Iohannis.

La ceremonie a participat și președintele Traian Băsescu, care îi va preda efectiv ștafeta lui Klaus Iohannis la 22 decembrie. În cei aproape zece ani de mandat, Băsescu a fost suspendat de două ori, acuzat de mai multe forțe politice că a încălcat Constituția. Criticii l-au blamat pe șeful statului că în ultimul an s-a implicat activ în viața politică, după ce a creat un partid și a făcut campanie pentru acesta la alegerile europarlamentare și prezidențiale.

„Constituția României e bună. Este sigur nevoie de o reviziuire din diferite motive. Vă spun cu toată fermitatea voi fi președintele care respectă Constituția în litera și spiritul ei. Vreau să reconectez președintele României cu Constituția”, a mai spus președintele ales.

Augustin Zegrean: Klaus Iohannis va depune jurământul în Parlament pe 21 decembrie, cel mai probabil

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel