Iohannis a promulgat legea pentru Agenția de Recuperare a Prejudiciilor

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care este înființată Agenția de Recuperare a Prejudiciilor.

Respinsă în Senat, proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților în 11 noiembrie, cu 221 de voturi "pentru". Camera Deputaților a fost for decizional.

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a schimbat numele Agenției, devenind Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Inițial, a fost denumită Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Sechestrate.

Proiectul prevede că bunurile imobile intrate prin confiscare în proprietatea privată a statului pot fi transmise cu titlu gratuit în domeniul privat al unităților administrativ-teritoriale, la cererea Consiliului Județean, respectiv a Consiliului General al Municipiului București sau a Consiliului Local, după caz, prin hotărâre a Guvernului, inițiată de Ministerul Finanțelor Publice, la propunerea Agenției, pentru a fi utilizate pentru obiective de natură socială. Bunurile pot fi date în folosință gratuită asociațiilor și fundațiilor, precum și Academiei Române și academiilor de ramură înființate în baza unei legi speciale, prin hotărâre a Guvernului, inițiată de Ministerul Finanțelor Publice, la propunerea Agenției, pentru a fi utilizate pentru obiective de natură socială, de interes public, sau în raport cu obiectul lor de activitate, după caz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel