Ioana Petrescu iese la atac. Replici extrem de acide, inclusiv pentru Traian Băsescu

Ioana Petrescu, fost ministru al Finanțelor, aspru criticată în vremea în care-și exercita funcția și privită cu neîncredere, a scris o replică usturătoare către cei care au contestat-o, la un an de la reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, măsură propusă de ea. 

Într-un comentariu publicat pe zf.ro, Ioana Petrescu a amintit declarația despre reducerea CAS ale fostului președinte Traian Băsescu, poziția Consiliului Fiacal și a președintelui Consilului Investitorilor Stăini. După un an de la declarațiile și pozițiile vehemente împotriva măsurii propuse de Ioana Petrescu, fostul ministru al finanțelor vine cu o replică neașteptată: "O sa crească fiscalitatea, vom intra în derapaj economic şi procedura de deficit excesiv, se va duce ţara de râpă, vom muri toţi de foame şi sete. Nişte demagogi ignoranţi de realitatea economică am fost numiţi toţi cei care am susţinut măsura reducerii CAS la angajator. Şi fără dubiu, pentru mine, personal, aplicarea ei a însemnat suicid de imagine publică. N-am să scap prea curând de "fantoma" infamului şi îndelung discutatului filmuleţ de la Cotroceni, întâlnirea dintre mine, premier şi preşedintele Băsescu. Dar acum, la un an de la introducerea măsurii, pot să spun adevărul meu: la Cotroceni am apărat! Având în spate experienţa retragerii de la transparenţă a noului Cod Fiscal, în vara lui 2014, doar pentru că nişte publicaţii s-au apucat să facă interpretări de-a dreptul tâmpite din textul Codului, textele puse spre dezbatere publică au fost retrase de pe site-ul ministerului de Finanţe şi lăsate pentru 2015. În acel moment am preferat să fac tot ce-mi stă în putinţă ca CAS-ul să nu aibă aceeaşi soartă. Aşa că am tăcut şi am apărat o măsură în care am crezut fără tăgadă de la început. Am plătit scump încăpăţânarea de a face un lucru bun". 

[citeste si]

Ioana Petrescu a continuat:  "Acum că a trecut un an de la eveniment, acum că avem cifrele şi rezultatele economice şi financiare, sper că închid gura multor "fani" care m-au făcut cu ou şi cu oţet prin toate emisiunile la momentul respectiv". 

Fostul ministru al Finanțelor continuă prin a sublinia că, după un an, CAS redusă este în vigoare, TVA a fost redus la alimente și la pachetele de turism all inclusive, colectarea s-a îmbunătățit, veniturile bugetare au crescut, deficitul bugetar este în țintele stabilite, investițiile și salariile au crescut, nu și prețurile. 

Ioana Petrescu conchide: "La un an de la reducerea CAS, cred că este evident cine a greşit. Sper ca, pe viitor, cei care nu au trecut pe la Harvard şi nici prin fotoliul de ministru de finanţe să nu îmi mai dea lecţii de economie!". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel