Ioana Petrescu, despre excluderea din Guvern

Minsitrul Finanțelor, Ioana Petrescu, a comentat situația economică a țării în emisiunea "Bună seara, România", de pe B1 TV. 

Ioana Petrescu a precizat, la B1 TV, că nu va crește nicio taxă în anul 2015. "Cu siguranță 2015 va fi un an bun pentru România, din punct de vedere economic. Bugetul pe care l-am negociat cu organismele internaționale are un deficit pe cash de 1,83%, dar vreau să subliniez că prin acest deficit atingem ținta de deficit structural de 1% pentru anul 2015, care era unul dintre obiectivele importante ale programului cu Comisia Europeană. Nu trebuie să fim îngrijorați pentru că nu crește nicio taxă. Acest lucru l-am spus tot timpul, de când am introdus reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, că ea nu va fi însoțită de o creștere de taxe.", a declarat ministrul.

Ioana Petrescu a mai spus că "toate măsurile din 2014, rămân, sunt în bugetul pe anul viitor. Lucrurile despre care s-a vorbit în acest an, eu le-aș numi măsuri sociale corecte, unele voci din media le-au numit măsuri populiste, au logică din punct de vedere economic și stimulează consmulul în România. Vorbim despre creșterea pentru cadrele didactice de 5% din 1 martie și încă 5% din 1 septembrie, acest lucru se regăsește în bugetul de anul viitor.". 

Totodată, ministrul Finanțelor a precizat că a fost o luptă grea pentru bugetul pe anul 2015. Cu toate acestea, Ioana Petrescu se află pe "listele negre" a excluderilor din Guvern, potrivit mai multor surse obținute de presă. 

Ioana Petrescu a declarat că nu se teme de o eventuală excludere din Guvern și că va rămâne la conducerea ministerului Finanțelor atâta vreme cât va fi nevoie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel