Dl. primar Iohannis ne promite criză politică și soluții economice nesustenabile

Am citit cu atentie principalele declaratii ale celor doi candidati, facute aseara in “duelul” lor indirect la Romania TV si Realitatea TV. Am fost mirat sa constat ca dl Iohannis revine asupra unei afirmatii anterioare, aproape imediat dezavuata de domnia sa insusi, cum ca nu va colabora cu Guvernul Ponta, ca va schimba acest guvern in cazul in care va ajunge presedinte!?

Mai intai, sa plecam de la angajamentul dlui primar Johannis ca va fi un altfel de presedinte, recte Basescu. Dl primar Johannis ne promite ce? Ca va fi un presedinte “mediator si integrator, dar in acelasi timp un arbitru ferm” (!?) Apoi, mai la vale, domnia sa declara, intrebat fiind despre nominalizarea lui Basescu drept premier, ca nu o va face, intrucat “asta sta in pixul presedintelui”(!?) Pentru ca tot domnia sa, sa declare negru pe alb: “Punem un Guvern care vrea dzvoltare economica (format din cine, intreb, ca toti oamenii guvernelor Boc – care numai dezvoltare economica nu au facut – sunt acum pe langa domnia sa …). In 2015, cred ca se creaza premisele de schimbare a Guvernului prin motiune de cenzura. Dupa alegerile prezidentiasle, un partid mai pleaca de langa PSD …”

Deci, daca il alegem pe domnul Johannis, avem garantata continuarea crizei politice perpetue generate de Cotroceni, de un presedinte care vrea sa fie un “arbitru ferm” si care doreste sa nominalizeze el premierul, deoarece “asta sta in pixul presedintelui”!? Si atunci, care este diferenta dintre Basescu si primarul Johannis?

Citește și: Ioan Mircea Pașcu: Cel mai rău scenariu

 Dar sa lasam aceasta intrebare retorica si sa mai analizam o singura alta mostra din “gandirea economica”, de aceasta data, a primarului Johannis. Referindu-se la sistemul de pensii, domnia sa ne spune ca povara mentinerii unui numar crescut de pensionari de catre un numar scazut de tineri se rezolva prin … educatie!? Sigur, imbunatatirea educatiei este un obiectiv in sine, care trebuie atins in orice situatie, nu numai pentru ca ar putea contribui la sustenabilitatea sistemului de pensii, insa, mi-e greu sa gasesc logica afirmatiei dlui primar Johannis, care spune ca “Daca sistemul este performant, automat tinerii vor castiga mult mai bine … si atunci un numar mai mic de tineri, foarte bine calificati si foarte bine platiti isi vor putea sustine o generatie de batrani mult mai numeroasa”. Toate bune si frumoase, dle primar Johannis, dar ce ne facem cand vor imbatrani tinerii acestia bine calificati? Pe ei cine ii va sustine, in absenta unei politici demografice intelepte, de care dumneavoastra nu amintiti insa nimic? Sa fie asa pentru ca nu se mentioneaza nimic nici in hartiile “expertilor” pe care le-ati citit inainte de emisiune?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel