Ioan Ghișe, pentru DC News: Carmen Tănase, Răzvan Dumitrescu și Mircea Badea au semnat pentru mine. Sunt onorat

Ioan Ghișe se află într-o cursă contracronometru pentru a putea intra în lupta pentru prezidențiale.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Lucruri NEȘTIUTE despre Ioan Ghișe, vechiul liberal care vrea să devină președinte al României

Pentru a candida la funcția de Președinte al României are nevoie de 200.000 de semnături până la 15 septembrie. Încă nu știe cu exactitate câte semnături s-au strâns; zilele următoare va face o centralizare, iar vechiul liberal va putea afla rezultatul.

Într-o intervenție telefonică pentru DC News, Ioan Ghișe a spus că până la acest moment s-a bucurat de susținerea multor actrițe și jurnaliste, nominalizându-le pe Carmen Tănase, Alessandra Stoicescu sau Cristina Țopescu. În plus, au semnat și Răzvan Dumitrescu, Mircea Badea, Sebastian Papaiani, Hanibal Dumitrașcu, Eugen Mihăescu, iar lista nu se oprește aici.

VEZI ȘI: Imaginile INCREDIBILE cu Iohannis care l-au revoltat pe Rareș Bogdan

"Au fost mai multe personalități care au semnat pentru mine, de exemplu... Carmen Tănase, Răzvan Dumitrescu și Mircea Badea. Toate semnăturile colectate până acum pur și simplu m-au onorat și m-au surprins plăcut", a spus Ioan Ghișe pentru DC News.

200.000 de semnături până pe 15 septembrie

Ioan Ghișe ne-a declarat că îl bucură enorm fiecare semnătură în parte și transmite un gând bun tuturor celor care îi sunt alături: "Mesajul pentru cei care au semnat este simplu: Le mulțumesc din suflet și îi rog să găsească și alți oameni buni care să semneze până la data de 15 septembrie pentru că este foarte greu să strângi 200.000 de semnături într-un timp scurt. Pentru cei care încă nu au semnat, le recomand să citească Proiectul de țară pe care îl propun".

Idei principale ale Proiectului de ţară, România Bunăstării, al senatorului Ioan Ghișe, candidat independent la funcţia de Preşedinte al României.

1) Alinierea salariilor şi pensiilor din România la standardele europene într-un orizont de timp rezonabil de 10-15 ani. Toate strategiile, politicile şi programele publice vor porni de la această aliniere.

2) Promovarea strategiilor de largă consultare publică și a mecanismelor democrației participative;

3) Analiza diagnostic şi evaluarea situaţiei economico-sociale în care se află România în raport cu aspiraţiile românilor şi, comparativ, cu modelele economico-sociale ale ţărilor dezvoltate ale UE.

4) Democraţie directă. Consultarea live cu cetăţenii pentru a decide ţinând cont de ceea ce ei doresc. Se va pune astfel punct deciziilor pentru „stăpânirea cetăţenilor" şi se va da startul unei noi concepţii de conducere: potrivit aspiraţiilor cetăţenilor şi pentru cetăţeni.

5) Elaborarea unei strategii de dezvoltare complexă a României având ca bază necesitatea ca prin politicile sale statul să „să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent"

6) Trecerea în maxim 4 ani la moneda euro. Va pune capăt devalorizării permanente a monedei naţionale şi nu se vor mai rata toate ţintele de inflaţie ca până acum.

7) Reindustrializarea României în parteneriat public privat şi stabilirea de priorităţi sectoriale de dezvoltare a României. Se va considera prioritate naţională utilizarea fondurilor structurale şi se va simplifica accesul la aceste fonduri vizându-se absorbţia acestora 100%. Se va iniţia un vast program de reindustrializare şi de investiţii publice finanţate din fonduri atrase sau împrumutate, pe termen lung, de la organisme financiare internaţionale şi de la diverse fonduri suverane de investiţii pentru sănătate, educație, infrastructură.

8) Stimularea liberei iniţiative. Relansarea activităţii sectorului privat ca principalul producător de valoare adăugată şi cel mai mare furnizor de taxe şi impozite care alimentează bugetul. Stimularea şi revitalizarea acestui sector va avea ca efect creşterea veniturilor bugetare care vor permite şi creşterea salariilor în instituţiile publice.

9) Stimularea introducerii în fabricaţie a invenţiilor, de către oricine, din ţară sau străinătate şi scutirea acestora de impozitul pe profit pe o perioadă de 5 ani. Creşterea investiţiilor în sectorul privat în materie de creativitate, respectiv, cercetare - dezvoltare, inventică şi inovare.

10) Considerarea IMM-urilor drept cheia dezvoltării economice a României şi luarea de măsuri în scopul sprijinirii înfiinţării şi funcţionării acestora.

11) Promovarea unei strategii de Inventariere a patrimoniului de resurse, a patrimoniului imobiliar şi determinarea corectă a numărului de cetăţeni pe care îi are România.

12) Iniţierea de programe speciale privind întoarcerea românilor acasă pe baza unui program investiţional multianual precum şi a experienţei pe care românii au acumulat-o lucrând în străinătate.

13) Reevaluarea diasporei, considerarea acesteia ca unul dintre cei mai importani parteneri sociali şi iniţierea şi consolidarea relaţiilor cu aceasta. În viziunea noastră, trebuie neapărat ca dispora să poată fi integrată în politicile publice ale Statului român.

14) Mass media - Promovarea prezenței și consultării mass-media la acțiunile de fundamentare a Acordurilor politice, sociale și economice;

15) Educaţie și sănătate - Realizarea acordurilor naționale politice, sociale și economice pentru ca educația și sănătatea să fie priorități de interes național susținute de strategii de dezvoltare și finanțare garantate pe perioade de minim 10 ani:

16) Cultură -Realizarea Acordurilor politice și social-economice pentru ca să fie aplicată o strategie centrată pe români şi românism în context multicultural inclusiv prin sprijinirea creatorilor români din diaspora bazat pe principiul avantajului reciproc al statului roman și al lor ca și creatori culturali.

17) Apărare – Respectarea angajamentelor României ca stat membru NATO și UE, precum și aplicarea Parteneriatului strategic cu SUA

18) Politică externă - Politica externă va continua în acelaşi context al parteneriatului strategic cu SUA, al integrării în UE şi al apartenenţei noastre la NATO cu respectarea tuturor tratatelor şi acordurilor la care România este parte. Un obiectiv important al acestui mandat va fi integrarea deplină a României în UE prin aderarea României la spaţiul Schengen pe baza îndeplinirii standardelor acquis-ului Schengen. De asemenea trecerea la moneda Euro va fi un obiectiv prioritar al acestui mandat. O direcţie importantă în care vom acţiona va fi aceea de normalizare a relaţiilor externe cu alte state, începând cu vecinii, relaţii care au fost afectate de anumite declaraţii, spunem noi, cel puţin nepotrivite de la nivelul Preşedenţiei. Şi avem în vedere relaţiile cu Federaţia Rusă şi cu Ucraina.

19) Revizuirea Constituţiei - Se va face pe bază de consultări cu Guvernul, Parlamentul, societatea civilă pentru realizarea unei platforme comune în vederea revizuirii Constituţiei. Trebuie delimitată mai clar limita separaţiilor puterilor în stat precum şi necesitatea controlului reciproc al acestor puteri.

20) Susținerea promovării unei legi electorale care să nu mai permită fraudarea alegerilor;

21) Reducerea numărului de parlamentari la 300;

22) Recuperarea resurselor naturale înstrăinate ilegal şi exploatarea transparentă şi în regim public privat a acestora.

23) Verificarea din punct de vedere legal a tuturor retrocedărilor şi privatizărilor şi răscumpărarea sau confiscarea acelora în care nu s-au îndeplinit obligaţiile contractuale ori s-au comis ilegalităţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel