Întrebarea pentru referendum propusă de un sociolog

Sociologul Marian Preda propune întrebarea care ar putea fi folosită la referendum. Preda consideră că ea trebuie să fie referitoare la evenimentele recente și să aibă potențial de punere în practică. 

"Iohannis este acum singurul lider politic legitim, popular, credibil din România. Viitorul lui politic a ajuns să se lege simbiotic de viitorul sistemului de valori al României prin intermediul manifestantilor impotriva corupției și în favoarea statului de drept.
Întrebarea pe care Iohannis o va formula la referendum nu poate fi decât despre toate acestea; ea trebuie sa fie legată de manifestațiile de strada, de lupta anti-corupție, de viitorul României și să aibă impact impotriva găștii lui Dragnea. În plus trebuie să fie clară, cu impact psihologic cu potențial de mobilizare a oamenilor la referendum și cu potențial de implementare, de punere în practică.
Această întrebare nu poate fi decât cea ”formulată” de oameni în stradă, la Timișoara:

1) Sunteti de acord ca niciun cetățean care a fost condamnat penal pentru orice infractiune să nu poată ocupa pe viitor o funcție publică și să nu poată candida în oricare dintre scrutinurile electorale desfășurate în viitor în România?
 
Cum nu sunt jurist este probabil că vor găsi cârcotașii câteva probleme în formulare; să o imbunătățească ei în formă, dar, in ”spiritul ei”, mie imi sună bine. Pentru o astfel de întrebare aș merge fără rezerve să votez ”Da” la Referendum," a scris Marian Preda pe contul său de socializare.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel