Întrebarea lui Tăriceanu după ce nu a stat la coadă la permise

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, în legătură cu relatările din presă potrivit cărora el a eludat coada formată la Direcţia de paşapoarte şi eliberare permise, că există o doză imensă de populism în România şi că nu a văzut şi nu ar fi de dorit ca prim-miniştri, miniştri, preşedintele ţării să facă exerciţiul de a sta la coadă.

"Există o doză imensă de populism în România. Trebuie să ne hotărâm ce vrem. Vrem ca anumiţi oameni cu funcţii importante în stat să se distingă stând la cozi, sigur nefireşti fără îndoială şi pe care şi eu le condamn, sau vrem să se ocupe de ceea ce trebuie în funcţia respectivă, cum îşi gestionează timpul? Suntem într-o fază de populism extrem în România care face să existe aceste atitudini pe care le-am observat", a spus Tăriceanu, la B1 TV.

200-400 de permise, nu 1.000

Președintele Senatului a adăugat: "Nici eu n-am văzut, nici nu cred că ar fi de dorit să vedem prim-miniştri, miniştri, preşedintele ţării în trecut sau în viitor făcând acest tip de exerciţiu. Rămâne de rezolvat de ce se întâmplă această problemă. Am avut această ocazie să vorbesc cu şeful instituţiei şi care mi-a spus: 'În momentul de faţă se eliberează între 200 şi 400 de permise pe zi'. Deci nu 1.000, cum a fost făcută vâlva. Am văzut că ştirea a fost preluată nemestecat că au stat 1.000 la coadă. Între 200 şi 400 de permise pe zi pentru că s-a concentrat în acelaşi loc şi Bucureştiul şi Ilfovul şi au un deficit de personal. Sigur că ar fi problema Executivului pentru că Executivul s-a angajat la debirocratizare. Debirocratizarea vedem că este, mai degrabă, un slogan".

Protocoale din considerente de securitate

"Există anumite protocoale între SPP şi instituţii în cazul în care un oficial, eu sau altul care beneficiază de aceste dispozitive, are nevoie să meargă într-o instituţie publică, aceste protocoale prevăd cum se realizează aceste comunicări şi modul de funcţionare. Pentru că există anumite considerente de securitate care funcţionează în egală măsură şi în România şi în alte state (...) în aşa fel încât să se evite situaţii, incidente", a precizat Tăriceanu.

El a conchis: "Mi-au transmis cei de la SPP: 'trebuie să ne prezentăm la 8 fără 20 să depunem dosarul'. (...) Pe baza informaţiilor care au apărut în presă, probabil cineva din interiorul instituţiei a anunţat. Nu începuse încă programul de lucru, oficial, cu publicul. Am venit după aceea, seara, să ridic permisul. Erau câteva persoane la rând". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel