Interviu Simona Constantinescu, artista de la Antena 3. “Am văzut o strălucire în ochii Danei Grecu, atunci când i-am dat portretul”

Simona Constantinescu este regizor de platou la Antena 3, dar, înainte de toate, este o artistă care reușește să stârnească bucurie în sufletele oamenilor prin lucrările pe care le face. Când vine vorba despre portretele pe care le realizează, Simona Constantinescu le descrie ca fiind nu doar niște desene, ci le numește "copii". În colecția sa, stau foarte multe portrete ale vedetelor de la Antena 3 dintre care amintim - Alessandra Stoicescu, Dana Grecu, Răzvan Dumitrescu, Mihai Gâdea și Adrian Ursu. Simona Constantinescu a acordat un interviu pentru DC News în care a vorbit despre lucrările sale în puncte.

VEZI ȘI: Klaus Iohannis, proces ANI. Scenariul lui Radu Zlati 


DC News: Ce reprezintă arta pentru dumneavoastră? Și care a fost prima vedetă pe care ați desenat-o?

Simona Constantinescu: Îmi place foarte mult să desenez și desenez tot ce-mi stă în putere. Nu-mi amintesc care a fost prima vedetă pe care am desenat-o. Pentru mine, fiecare portret sau fiecare desen reprezintă copiii mei. Nu sunt vedete. Sunt copiii mei pentru că le-am dat o altă viață. Pentru mine, arta este aerul pe care îl respir și este un mod de a trăi dând viață celui mai umil semn ortografic: punctul.

DC News: Este vreun moment care v-a rămas în minte atunci când i-ați arătat unei vedete de la Antena 3 portretul pe care i l-ați realizat?

Simona Constantinescu: Nu-mi amintesc decât momentul când i-am dat portretul Danei Grecu și a avut o strălucire în ochi, iar după aceea m-a pupat.

DC News: Îmi dau seama că aduceți multă bucurie prin ceea ce faceți.

Simona Constantinescu: Da, așa este. Aveam un prieten bolnav care a fost foarte impresionat când i-am trimis portretul. A simțit în subconștient că și bolnav poate intra în centrul atenției. Chiar am simțit că este fericit.

DC News: Cum au fost primite, în străinătate, lucrările dumnevoastră?

Simona Constantinescu: În străinătate, spre mirarea mea, am fost primită foarte bine. În 1987, participasem la un festival de grafică, la Marostica. Lucrările mele nu-și aveau amprenta punctelor. Eram foarte tânără și aveam idei foarte îndrăznețe. Căutam ceva care mi se potrivește ca manieră de lucru. După doi ani, o găsisem și pe zi ce trece simțeam că încep să strălucească punctele mele precum stelele într-o constelație.

DC News: Este om care și-a pus amprenta în cariera dumneavoastră artistică?

Simona Constantinescu: Singurul om a fost punctul, dar eu, desenând de la cinci ani, pot spune că a fost profesorul meu din școala gimnazială care a sesizat că desenam foarte bine pentru vârsta mea și în vacanța îmi dădea tot felul de teme ca să-mi dau seama că pot mai mult și tot ce gândesc prin culoare și imagine să ajungă la un tot unitar care, oricând, poate cuceri o privire oricât de superficială. Am căutat să surprind o stare sub toate aspectele ei ca un tot unitar. Primul meu premiu a fost pentru pictură, în 1988, nu pentru copiii mei, punctele.

Expoziție joi

Simona Constantinescu, regizorul de platou de la Antena 3, deschide o expoziție personală cu portrete ale unor celebrități. Simona Constantinescu a vorbit pentru DC News despre acest vernisaj care va avea loc joi, 10 iulie, ora 13.00, la Pizzeria "Cuptorul cu Lemne".

Joi, la expoziție, veți putea vedea portretele unor vedete printre care amintim: Popescu, Julio Iglesias, Leonardo Di Caprio și Victor Rebengiuc.

"Oamenii care vin la expoziția "Tărtăcuțe" vor vedea portrete făcute într-o manieră mai puțin întâlnită. Eu până acum am avut doar expoziții în străinătate și m-am gândit că a venit momentul să expun și în România. Oamenii vor vedea portretele mai multor personalități printre care Stela Popescu, Julio Iglesias, Leonardo Di Caprio sau Victor Rebengiuc", a spus Simona Constantinescu pentru DC News.

Întrebată cum se face o astfel de lucrare, Simona Constantinescu ne-a zis: "Este foarte greu. Pentru a realiza un portret, trebuie să fac o grămadă de schițe pentru a semăna cu modelul pe care vreau să îl fac și apoi trec la lumini și umbre. Lucrările sunt rezultatul gândurilor mele combinat cu chipul persoanei respective. (...) Când se lasă seara, îmi vine inspirația și atunci mă apuc de treabă. Realizarea unei lucrări durează, un portret îl termin cam într-o săptămâna, dar merită pentru că rezultatul este foarte frumos".

Așadar, sunteți invitați joi, 10 iulie, de la ora 13.00, la Pizzeria "Cuptorul cu Lemne", Sector 2, Strada Pache Protopopescu, Nr.63, pentru a putea admira lucrări semnate de Simona Constantinescu.

VEDEȚI mai multe poze AICI, pe blogul Simonei Constantinescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel