INTERVIU cu regizorul Mick Davis: În România sunt mai mulți actori decât în Los Angeles

Mick Davis, celebrul regizor de la Hollywood, care a făcut filmul Modigliani în România, cu Andy Garcia în rol principal, a acordat un interviu DC News.

Mick Davis va lansa un spectacol la teatrul Metropolis din Capitală, despre viața lui Niccolò Paganini.

Printre altele, Mick Davis a vorbit despre actorii din România.

"Este incredibil. Cred că sunt mai mulți actori aici, decât în Los Angeles. Trebuie să înțelegeți că există umor în ceea ce spun, dar într-o oarecare măsură este adevărat. De fiecare dată când cunosc pe cineva aici, este actor. Același lucru se întâmplă și în Los Angeles. Te duci să-ți cumperi un hamburger și tipul care îți servește burger-ul este actor.

Sunt mii de actori aici, dar nu cred că este destul de muncă. Am realizat că actorii tineri își fac propriile materiale pentru a munci în continuare și pentru a-și îmbunătăți aptitudinile. Ăsta este un lucru bun. Sunt mulți oameni talentați aici. Engleza lor e bună, ceea ce este bine pentru mine.

Actorii români înțeleg instrucțiunile foarte bine. Aici, cei mai mulți dintre ei au făcut facultate. Au studiat actoria la facultate. În Los Angeles, ce ai? Ai, să zicem, un tip care vine din Idaho (un stat din SUA - n.r) și arată bine. I se zice că ar trebui să fie actor. OK, se duce în LA. Împrumută bani de la maică-sa, se duce în LA, închiriează o cameră, se duce la casting, nu se preocupă prea mult cu lecțiile, primește un rol mic și se crede actor. Este greșit.

Partea bună este că cei mai mulți ( actorii din România n.r-) sunt nerăbdători să încerce lucruri noi. Este important. Unii dintre ei sunt speriați să încerce. Poate pentru că sunt străin. Și nu sunt speriați că nu o pot face, ci le este frică să nu o dea în bară.

Unii dintre ei sunt atât de buni, încât pot juca dramă, comedie, tragedie... pot juca multe lucruri. Singura grijă pe care o am este legată de materialul pe care îl folosesc aici.

Mai există și sentimentul acela de autonomie. Unii vor să fie ei regizori, directori, rol principal și să facă și cafeaua. Dacă vrei să le faci pe toate, în cele din urmă îți va ieși ceva îngrozitor. Trebuie să identifici la ce te pricepi și să faci aia. Sunt bun actor? Este cineva care să-mi facă scenariul? E bine. Există cineva care să regizeze? E bine", a spus Mick Davis.

Regizorul Mick Davis va lansa o piesă de teatru despre viața lui Niccolò Paganini, chiar de ziua violonistului, pe 27 octombrie.

Mick Davis s-a născut în anul 1961, în Glasgow (Scocția). A regizat mai multe filme printre care Modigliane, cu Andy Garcia în rol principal și Wake of Death cu Jean-Claude Van Damme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel