Întâlnirea Trump-Obama: Limbajul trupurilor, ce se ascunde în spatele gesturilor

Donald Trump și Barack Obama au vorbit mai bine de 90 de minute în Biroul Oval înainte să se adreseze presei. A fost o întâlnire menită să ajute opinia publică să accepte rezultatul alegerilor prezidențiale. Un expert internațional în limbajul gesturilor a analizat întâlnirea celor doi și a făcut o scurtă prezentare a adevărului din spatele cuvintelor. 

Chiar și pentru ochii neantrenați a fost clar că a existat o mare tensiune la întâlnirea dintre Trump și Obama. Pati Wood, expert în limbaj non-verbal a făcut o analiză pentru daily mail a primei întâlniri dintre cel mai puternic om al SUA și persoana desemnată să o înlocuiască.

Obama a fost extrem de obosit, resemnat și nu prea încrezător, în timp ce Trump este în expectativă, serios și temător. 

Dar dacă te uiti la modul în care stau pe scaun, explică Wood, amândoi sunt în poziția masculilor alfa, spunând: Eu conduc, eu sunt șeful.

Totodată, picioarelel ui Obama sunt mult mai despărțite, fapt ce demonstrează puterea și subliniază în subconștient că tot el este liderul. 

Elementul care a atras însă cel mai mult atenția este modul în care Trump își ține palmele, într-o poziție de rugăciune. Este un fapt atipic, această poziție a mâinilor nu este obișnuită pentru un președinte-ales. Cred că poziția brațelor arată că a învățat, sau a aflat ceva ce nu știa, a mai spus Wood. 

Trump își ține mâinile împreunate în momentul în care începe să vorbească, ceea ce este un indicator că ar vrea să intre într-o stare de confort. Obama în schimb, rămâne cu mâinile pe picioare care arată că este obosit, extenuat. Poziția actualului președinte arată că principala prioritate este să se asigure că noul conducător SUA va avea succes.

Obama a declarat că este foarte interesat să lucreze cu Trump, dar analistul non-verbal a observat o clipire puternică din partea actualui președinte. Acest lucru ar arăta că în continuare are rezerve și nu este atât de convins de cele spuse. Clipitul apăsat se numește un blocaj al ochilor, care emană neîncredere în cazul celor afirmate anterior. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel