Înregistrări Bercea-Băsescu. Probe compromițătoare pentru Traian Băsescu, dispărute

Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, și avocatul Pavel Abraham au vorbit despre probe compromițătoare din dosarul Mircea Băsescu-Bercea Mondial, care nu au ajuns de la DNA la instanța de judecată. 

Izaura Anghel, la ieşirea din sala de judecată, a spus că Laura Codruţa Kovesi a primit o sumă de bani de la Mircea Băsescu. Se pare că respectiva convorbire a fost înregistrată, dar nu a fost găsită în dosar.

"Pe 26 mai când am fost la Mircea Băsescu, cu trei zile înainte de șantaj, el mi-a spus că i-a dat 200 de mii de euro Laurei Codruța Koveși. Nu am înregistrări, existau la dosar, dar DNA-ul a șters-o din dosar", a spus Izaura Anghel. 

Avocatul Pavel Abraham a declarat că "E o chestiune pe care ea mi-a povestit-o cu lux de amănunte. N-am găsit acea înregistrare din seara respectivă, se face trimitere că ar fi existat măsuri operative acolo, urmează să solicităm suportul informatic să vedem dacă discuția este redată". Pavel Abraham a mai precizat că există și greșeli: "trascrierea din 26 mai nu am regăsit-o la dosar. Izaura le-a prezentat și a fost puternic marcată că și-a dat seama că nu există acele replici cu Mircea Băescu cu privire la trimiterile pe care le făcea dânsul". 

Izaura Anghel, în fața magistraților. Lucian Bolcaș: "Tare mi-e teamă că…"

Mircea Băsescu ar recunoaște în înregistrarea din 26 mai, făcută cu trei zile înaintea acuzației de șantaj, că banii au ajuns la fratele său, Traian Băsescu, și la procurori, la Laura Codruța Kovesi. 

"Ne acuză procuroarea pe nedrept. Nu are nicio probă pentru șantaj și i-am spus să ne dea și nouă o probă în dosar, spune doar că trebuie să menținem starea de arest, că l-am șantajat cu darea în vileag. Că i-am spus «mă duc la DNA» asta înseamnă darea în vileag? M-am adresat statului, nu i-am spus te omor, că te tai, iar dacă am făcut așa ceva și are probe, să mă aresteze, ce mai stă?", a mai spus Izaura Anghel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel