Urmărește emisiunea live


Înmormântare Boris Nemțov: Oficiali Vestici, indezirabili pe teritoriul Rusiei

Foto: AP
Foto: AP

Opozantul rus Boris Nemțov este înmormântat, marți, la Moscova, într-un climat tensionat, în timp ce mai mulți oficiali europeni reclamă că nu li s-a permis intrarea pe teritoriul Rusiei pentru a participa la funeraliile fostului vicepremier.

Nemțov este înmormântat în prezența ambasadorilor  țărilor europene și a altor oficiali străini, între care șeful diplomației lituaniene, Linas Linkevicius, și primarul din Riga, Nils Usakovs. Însă mai mulți oficiali vestici s-au lovit de refuzul autorităților ruse când au încercat să ajungă Moscova.

Bogdan Borusewicz, președintele Senatului Poloniei, a declarat că nu a putut participa la funeraliile lui Nemțov după ce rușii i-au respins viza, potrivit Al Jazeera.

Ministerul polonez de Externe a susținut că măsura reprezintă represalii față de sancțiunile impuse de Uniunea Europeană față de șea Camerei superioare a Parlamentului Rusiei, Valentina Matviyenko.

Boris Nemțov, asasinat: Mărturia martorului cheie, modelul ucrainean Anna Durițkaia

Sandra Kalniete, un membru al Parlamentului European din partea Letoniei, a declarat pentru AFP că nu i s-a dat voie să intre în Rusia. "Din moment ce am adoptat un limbaj clar și explicit despre rolul Rusiei în Ucraina, mă așteptam ca asta să se întâmple", a arătat ea.

O ceremonie funerală pentru Boris Nemțov a început marți dimineață la centrul Andrei Saharov din Moscova. Aceasta va fi urmată de o slujbă ortodoxă.

Cu puține ore înainte de înmormântarea lui Nemțov, modelului ucrainean care îl însoțea în seara asasinatului i s-a permis să părăsească Rusia pentru a se întoarce la Kiev. În vârstă de 23 de ani, Anna Durițkaia a declarat într-un interviu că nu a văzut fața atacatorilor și nu poate oferi detalii de natură să ajute ancheta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel