Inedit. Prima ploaie artificială de meteoriți - VIDEO

În 2020, Japonia va "crea" o ploaie de meteoriți în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice din Tokyo.

Compania japoneză Star- ALE lucrează deja la proiectul inedit care ar urma să permită crearea, pe o rază de circa 200 de kilometri, a acestei ploi de meteoriți.

Potrivit celor de la Tech Times, ploaia va fi creată în spațiu cu ajutorul mai multor sateliți de mici dimensiuni. Fiecare microsatelit va transporta aproximativ 500 până la 1.000 de bucăți de granule speciale, numite „particule sursă.”

Atunci când granulele vor intra în atmosfera Pământului, ele se vor aprinde și vor străluci creând astfel un efect vizual similar cu al unei ploi de meteoriți.

„Particulele vor călători aproximativ o treime din drumul spre Pământ până să se aprindă. Spre deosebire de efectele pirotehnice, vizibile doar de cei din imediata lor apropiere, această ploaie de meteoriți creată de om va încânta aproximativ 30 de milioane de spectatori.

Să faci din cer cel mai mare ecran din lume, aceasta este cea mai mare atracție a unui proiect de divertisment realizat vreodată”, au anunţat cei de la Star-ALE, conform cunoastelumea.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel