Indignaților de pe Facebook, înainte să dați din gură, rezolvați asta!

  

O femeie a murit după o transfuzie greșită, cu o altă grupă de sânge, la un spital din Capitală. Scandal , acuzații, se cer sancțiuni, se fac controale, după tipic. Un medic și/sau o asistentă vor fi anchetați, poate vor fi pedepsiți. În afară de satisfacția oferită celor care vor sânge pe pereți, la știri, dar nu ar dona sânge o dată în viață,  cu ce ne vom alege după scandalul mediatic? Emoția se va stinge, subiectul va dispare după ce se va găsi un vinovat și i se va lua scalpul.  Nu se va schimba nimic, pentru că nimeni nu se gândește la cauzele accidentului:

  1. Accidentele/erorile sunt mai frecvente vara, când e sezon de concedii, care accentuează criza de personal . În vara lui 2009, la maternitatea Giulești a fost confundată sticla de spirt cu cea de Parchetin, iar câțiva bebeluși s-au ales cu dermită de contact. Exact peste un an a luat foc salonul, și nu era decât o asistentă pe tură, cealaltă fiind în concediu. Suntem în stare să angajăm și să menținem în spitale numărul necesar de medici și asistente?
  2. Riscul apariției unei erori crește din cauza suprasolicitării. Câți dintre cei care dau cu piatra în medici și asistente ar putea lucra fără greșeală 30 de ore non-stop: tura normală, gardă, tura normală? Dacă s-ar respecta Directiva timpului de lucru, că doar suntem europeni, cât ar fi coada la Internări? Câte  orașe în care sunt doar doi chirurgi, sau doi pediatri ar rămâne fără asistență medicală  două-trei zile pe săptămână, dacă medicii ar lucra ca portarii 12 cu 24?
  3. În marea majoritate a cazurilor, pacientul are card de sănătate sau măcar CI în buzunar. După ce-ți dădeau buletin, la 14 ani, comuniștii te trimiteau să-ți ”faci” grupa sanguină, care era trecută cu pixul, pe ultima filă a actului de identitate. Suntem în stare, astăzi, să trezim din somn doi-trei  birocrați ca să reluăm acest bun obicei?

Revoltații de pe Facebook, care îi pun la zid pe oamenii în halat alb, să rezolve aceste probleme, înainte să dea din gură!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel