Încrederea în România a scăzut dramatic printre experții financiari

Percepţia analiştilor financiari asupra situaţiei economice actuale din România s-a îmbunătăţit uşor în ianuarie. Aşteptările privind evoluţia din următoarele şase luni s-au redus însă considerabil, indicele încrederii înregistrând al treilea mare declin din statele din Europa Centrală şi de Est.

Indicele care măsoară percepţia analiştilor pentru următoarele şase luni a scăzut în cazul României cu 10,6 puncte, la 22,7 puncte, după o creştere de 9,7 puncte în luna decembrie. Rezultatele apar într-un sondaj întocmit de institutul german de cercetare ZEW, în colaborare cu grupul austriac Erste, scrie Mediafax.

În ceea ce priveşte Europa Centrală şi de Est, indicele aşteptărilor economice a coborât în ianuarie cu 5,4 puncte, la 25,1 puncte. Croaţia a înregistrat cea mai mare scădere, de 23,6 puncte, urmată de Slovacia cu 16,5 puncte şi România.

Vezi și: EXCLUSIV. Planurile Guvernului înainte de vizita FMI, în plină criză a francului. Vâlcov, declarații complete- VIDEO

Indicele pentru situaţia actuală a regiunii a urcat cu 3,9 puncte, la 8,3 puncte. Regiunea Europa Centrală şi de Est include, în sondajul ZEW, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Turcia.

În privinţa zonei euro, analiştii anticipează o deteriorare a economiei pe termen scurt, indicele coborând cu 9,3 puncte, la 32,2 puncte.

La studiul efectuat în intervalul 5-20 ianuarie au participat 60 de analişti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel