Încrederea în instituții, rezultatele unui sondaj de ultimă oră

Un sondaj realizat la sfârșitul lunii februarie pe un eșantion reprezentativ la nivel național a arătat care este încrederea românilor în instituțiile de forță. 

Barometrul de opinie publică este realizat lunar de GSSC Avangarde, institut condus de Marius Pieleanu. Potrivit Avangarde, SRI are o cotă de încredere de 57%. Peste 59% dintre repondenți declară că au încredere în DNA. Curtea Constituțională se bucură de încrederea a 42% dintre români, potrivit cercetării sociologice realizate de Avangarde. Pe primul loc în topul încrederii se află Pompierii cu 89%, urmați de Armată cu 87%, iar Biserica este la 62% și Școala la 61%.

VEZI ȘI: OUG pe interceptări, bună sau rea? Cine are dreptate în avalanșa de păreri? Lucian Bolcaș, răspuns exlcusiv

În 16 februarie, CCR a decis că interceptările efectuate de SRI sunt neconstituționale. Decizia a generat o amplă dezbatere publică și a fost motivată în această săptămână. Guvernul Cioloș a emis vineri o ordonanță de urgență pentru a reglementa situația. Fostul președinte Traian Băsescu a salutat decizia CCR și a atacat serviciile secrete, ca și Direcția Națională Anticorupție.

VEZI ȘI: SRI, reacție la decizia CCR privind interceptările

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel