Începe Festivalul Comediei Românești festCO 2017!

Horaţiu Mălăele
Horaţiu Mălăele

Sâmbătă, Festivalul debutează cu vernisajul expoziției lui Horațiu Mălăele în prezența criticului de teatru Marina Constantinescu.

Sâmbătă, Festivalul debutează cu vernisajul expoziției lui Horațiu Mălăele în prezența criticului de teatru Marina Constantinescu.

De la ora 19.00 la Sala Radu Beligan ne vom bucura de un spectacol-regal, un one-man-show semnat Thaddeus Phillips din Statele Unite ale Americii, spectacol care a deschis și Festivalul Artelor de la Hong Kong din luna februarie a acestui an. „17 BORDER CROSSINGS”.


(w670) Thaddeus P

Thaddeus Phillips


Mult premiatul regizor și actor Thaddeus Phillips ne va duce într-o călătorie teatrală uimitoare peste 17 frontiere internaționale, într-o examinare provocatoare a liniilor imaginare, a pașapoartelor arbitrare și a obiceiurilor interculturale curioase.

Într-o montare suprarealistă, care combină comedia gen stand-up, muzica Austriei, acte magice și rețete culinare, Phillips transcende toate limitele frontierelor crenelate din America, Europa de Est, Orientul Mijlociu și America de Sud.

Stând la un birou, Phillips se întoarce în timp și începe cu un extract din piesa Henric al V-lea despre momentul creării pașaportului – documentul inventat pentru a permite celor care îl poartă să călătorească fără hărțuire transfrontalieră. Textul urmează itinerariul parcurs pentru a afla istoria celor 17 ștampile: Italia / Croația, Singapore / Bali și așa mai departe.

Actorul-scriitor-regizor folosește deseori cea de-a doua persoană în discursul său. Acest lucru se simte ca o invitație de a i te alătura în călătorie, cu feribotul, avionul sau scuterul. Discursul său, sub umbrela comediei, atinge probleme serioase ale societății umane și cuprinde o mulțime de momente poetice. Phillips este un talentat povestitor, încântător, amuzant, erudit și uman.

Seara, de la 20.30 în Parc Titan, scena lac, va avea loc un Concert VAMA cu Ligia Hojda în deschidere (intrare liberă)

Anul acesta, festCO aniversar cuprinde în programul său peste 50 de evenimente, în 17 spaţii din Bucureşti. În caruselul umorului românesc de cea mai bună calitate am inclus cele mai bune spectacole ce au la bază texte româneşti de comedie realizate anul trecut, 2 spectacole invitate din SUA şi Republica Populară Chineză (o celebră trupă de Opera Peking din Beijing), concerte, show-uri de improvizaţie, one-man-show-uri, expoziţii şi dar şi comedii clasice „de colecţie”, a căror valoare nu poate fi contestată.

(w670) Statui viv

Statui vivante, Teatrul Masca

  

Program festCO – ZIUA I

SÂMBĂTĂ  27 MAI

18.00 Centrul Vechi

PEISAJE URBANE - STATUI VIVANTE

producător Teatrul Masca

(intrare liberă)

18.30 Teatrul de Comedie

DESCHIDEREA OFICIALĂ festCO

vernisaj Horațiu Mălăele

amfitrion Marina Constantinescu

(intrare liberă)

19.00 Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan

17 BORDER CROSSINGS (1h 30 min)

one-man-show THADDEUS PHILLIPS (SUA)

spectacol invitat

20.30 Parc Titan, scena lac

Concert VAMA

în deschidere Ligia Hojda

(intrare liberă)

21.30 Parc Al.I. Cuza, foișor

ÎNAINTEA EREI NOASTRE

producător Frilensăr

(intrare liberă)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel