Update: Incendiu DEVASTATOR lângă Therme. Se aud EXPLOZII succesive. Imagini dramatice - VIDEO

Un incendiu puternic a izbucnit, marți după-amiază, lângă Therme, în apropiere de București, mai exact la Balotești! Evenimentul s-a produs la două hale unde se produceau mase plastice și mobilă. Pompierii au venit la fața locului și intervin pentru lichidarea incendiului.

UPDATE 21:12 - În zonă a început să plouă torențial, lucru care îi ajută mult pe pompieri pentru stingerea incendiului.

UPDATE 21:00 - Incendiul a fost localizat și nu sunt posibilități de propagare.

UPDATE 20:49 -  Pompierii recomandă populației care locuiește în zona incendiului să rămână în locuințe până la stingerea focului și să evite deplasarea în zona de manifestare a focarului.

UPDATE 20:33 - Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat că incendiul se manifestă, la această oră, pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați. Norul de fum se vede de la zece kilometri distanță de locul evenimentului.

UPDATE 20:27 - Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București-Ilfov, locuințele se află la circa 400 — 500 de metri de focar, iar propagarea fumului fiind pe verticală nu implică pericol iminent pentru locatarii din zonă.

UPDATE 20:23 - La fața locului acționează acum 16 autospeciale de stingere.

UPDATE 20:12: Tavanul unei hale s-a prăbușit și se acționează din exteriorul clădirilor. Aeroportul Otopeni a fost informat privind direcția de propagare a fumului.

Focul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați. La fața locului au ajuns 10 mașini de pompieri, o autoscară, o autospecială de descarcerare și Punctul de Comandă Mobil, urmând ca forțele de intervenție să fie suplimentate la nevoie.

(w670)

Există posibilități de propagare la alte spații de depozitare.

"În acest moment pot să vă comunic următoarele informații: sunt două depozite afectate pe o suprafață de 3000 metri pătrați, din primele informații sunt spații de depozitare și nu locuințe.

Sunt zece autospeciale de stingere și două pentru intervenție la înălțime. Până în acest moment nu sunt persoane rănite. Era un singur angajat la locul de muncă care a încercat să stingă incendiul, dar a fost evacuat de colegii mei.

Dacă se impune evacuarea zonei vom proceda la acest lucru. Am trimis și o echipă care să verifice nivelul de poluare. Vă pot confirma că există pericol de explozie", a spus Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU, la România TV.

Apoi, după câteva minute de la prima intervenție, Danie Vasile, a spus că se aud explozii succesive din cele două depozite. Flăcările au peste zece metri înălțime.

"Nu există informații că ar exista victime în acest moment. Pompierii încearcă în acest moment să stingă incendiul. Nu este cazul să declanșăm planul roșu, planul roșu se declanșează doar când sunt victime multiple. Pe calea aerului se intervine doar la incendile de pădure. Vom vedea cum evoluează și vom lua și alte lucruri în considerare", a adăugat Raed Arafat.

știrea se actualizează

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel