Incendii mari în derulare. Zeci de pompieri la fața locului

Nouă incendii de vegetaţie uscată, dintre care patru în derulare, au avut loc în județul Harghita vineri. 
 
 
Pompierii harghiteni au fost solicitaţi să intervină, vineri, pentru stingerea a nouă incendii de vegetaţie uscată, care au afectat suprafeţe din tot judeţul, patru dintre acestea fiind în derulare. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că în cursul zilei de vineri s-au înregistrat cinci incendii, la Topliţa, Voşlobeni, Odorheiu Secuiesc, Lacu Roşu şi între localităţile Vrabia şi Tuşnad Sat. 

Cea mai mare suprafaţă afectată a fost de şapte hectare, în incendiul de la Topliţa, în celelalte cazuri fiind vorba de suprafeţe cuprinse între 150 şi 400 de metri pătraţi. 

Cele cinci incendii au fost deja lichidate, pentru stingerea lor intervenind cinci echipaje, cu cinci autospeciale şi 22 de subofiţeri. 

[citeste si]

Alina Ciobotariu a precizat că vineri seara pompierii au fost solicitaţi să intervină la alte patru incendii, respectiv în satul Văleni, din comuna Feliceni, unde este afectată o suprafaţă de 15 hectare de vegetaţie uscată şi mirişte, la Topliţa, unde focul a cuprins 10 hectare de vegetaţie uscată, precum şi la Tuşnad Sat, unde suprafaţa afectată este de 700 de metri pătraţi şi la ieşirea din Miercurea Ciuc spre Odorheiu Secuiesc, unde ard 800 de metri pătraţi. 

La aceste incendii se intervine cu patru echipaje, însoţite de 20 subofiţeri, precum şi cu trei autospeciale şi un camion de intervenţie, informează Agerpres. 

De asemenea, la incendiul din satul Văleni se află la faţa locului şi primarul comunei Feliceni, dar şi serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel